Gazete Vatan Logo

Başbakan'a çok sert eleştiri!

Oktay Vural'dan zehir zemberek açıklama

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Erdoğan’ın içine sanki Öcalan girmiş. Erdoğan konuşmuyor, Öcalan konuşuyor. Başbakan, 10 yıldır Türk milletine vermediği mesaiyi, PKK’nın taleplerinin yerine getirilmesi, Öcalan’ın özgürleşmesi için veriyor. Sayın Başbakan ayranı milli içki tayin etmiş. Ayran içerek bu hale gelinmez. Anlaşılan Başbakan, ayran değil ihanet iksiri içmiştir" dedi.

DİK DURMAYI BİLE BECEREMİYORSUN

Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan’ın, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in ve Erdoğan’ın siyasi başdanışmanı Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan’ın, çözüm sürecinde asıl amacın terör örgütüne silah
bıraktırmak olduğunu, teröristlerin silahsız çekilmeleri yönünde açıklamalar yaptıklarını anlatarak, "Ne oldu? Dik durmayı bile beceremiyorsun. Acziyet ve teslimiyet içindesin. Recep Tayyip Erdoğan aciz bir başbakandır ya da ABD’nin görevlendirdiği BOP Eşbaşkanı sıfatıyla görevini yapmaktadır" dedi.

Başbakan Erdoğan’ın, TSK’nın silahla çekilen teröriste müdahale etmemesi halinde "yardım ve yataklık" suçu işlemiş olacağını ileri süren Vural, şunları söyledi:
"Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, terör örgütüne karşı söylediği bu sözleri tutamıyorsa, bu adamın Başbakan olma, milleti temsil etme hakkı yoktur. Erdoğan ve AKP kılavuzları, PKK’ya yardım ve yataklık yapıyorlar. Ey Cumhuriyet savcıları neredesiniz? Erdoğan’ın dediği suç, Erdoğan ve kılavuzları tarafından işlenmektedir. Tek misyonu vardır; Türkiye’de Kürdistan oluşmasını temin etmek üzere, üstlendiği görevi yerine getirmiş olmanın heyecanı içinde Obama’ya gidiyor. ABD ve PKK’ya verdiği yasal güvenceleri nasıl yerine getirecek diye yardım istemeye gidiyor."

Çözüm sürecinde yapılan pazarlığın ortaya çıktığını savunan Vural, Kürtler’e statü, terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan’a özgürlük verileceğini
öne sürdü.

İÇİNE ÖCALAN GİRMİŞ

Vural, Türkiye’nin geleceğinin terör örgütüne teslim edildiğini iddia ederek, şöyle devam etti:
"Erdoğan’ın içine sanki Öcalan girmiş. Erdoğan konuşmuyor, Öcalan konuşuyor. Ateist, din düşmanı, Zerdüşt, bebek katili, haşa kendini peygamber gösteriyor dediği Öcalan’ın ipine Recep Tayyip Erdoğan sarılıyor. Başbakan, 10 yıldır Türk milletine vermediği mesaiyi, PKK’nın taleplerinin yerine getirilmesi, Öcalan’ın özgürleşmesi için veriyor.
Sayın Başbakan ayranı milli içki tayin etmiş. Ayran içerek bu hale gelinmez... Anlaşılan Başbakan, ayran değil, ihanet iksiri içmiştir. Başbakan’ın milli içeceği baldıran zehridir. Bunu millete pazarlamakla meşguldür. Kandil ve İmralı’da yetişen baldırandan üretilen zehri, milletimize içirmekle, pazarlamakla meşgul bir Başbakan var."

"TEK VATAN' DERKEN HANGİ VATAN OLDUĞUNU SÖYLEMİYORLAR"

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri de Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan’ın ”İster gömsün, ister mağaraya bıraksın ama silahsız gitsin” ifadelerinin bulunduğunu belirterek, Karayılan’ın, Başbakan’a adeta rest çekerek silahla terk edeceklerini açıkladığını söyledi.

Başbakan’ın açıklamalara cevap vermek yerine, konuyu örtmek için ”ayran milli içkidir” diyerek, bir tartışma başlattığını savunan Yeniçeri, ”Herkes ’içkisiydi, sarhoşluktu, ayıklıktı’ derken Karayılan’ın ifadeleri de güme gitmiştir” dedi. Gazetecilerin, sürece ilişkin pazarlık yapılmadığının ifade edildiğini, ancak bir bakanın ”tek devlet, tek bayrak, tek vatan” için pazarlık yapıldığını söylediğini anımsatması üzerine Yeniçeri, şunları söyledi:

”Tek vatan derken hangi vatan olduğunu söylemiyorlar. ’Büyük Ortadoğu konfederasyonu’ adlı tek vatan mı? ’Tek bayrak’ derken de hangi bayrak olduğunu söylemiyorlar. Çünkü ’bayrak’ şiirini yasaklıyorlar. Bu şiiri yasaklayan bir zihniyet nasıl bir zihniyettir? Nasıl bir klinik vakadır? Nasıl bir kriminal hadisedir? Bunu tartışmaya gerek yok. Adam söylüyor pazarlık yaptığını. Yukarıdan aşağıya bütün analitiklerde pazarlık yapıldığını, protokoller hazırlandığını, mutabakata varıldığını görüyoruz. Nasıl bunlar pazarlık yapmıyorlar. Pazarlığı başka türlü nasıl yapar? Herhalde at pazarlığı yapacak halleri yok. Tutup ta ellerini sallayacak durumları da söz konusu değil. Ama pazarlık yapıldığı iki kere iki 4 eder kadar kesin.” Yeniçeri, toplantıda, ”Bayrak” adlı şiirin bir bölümünü de okudu.

Haberin Devamı