Gazete Vatan Logo

'Bana hiç ağlamayın'

HAK ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde Reyhanlı’daki patlamalarla ilgili yaptığı değerlendirmede üstü kapalı olarak Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a yüklenip, "Çıkıp ekranlara, günde üç defa, ’Suriye budur, Esat şudur’ derseniz olmaz, sonuç böyle olur" dedi.

Partisinin etkinliklerine katılmak üzere Aydın’a gelen Osman Pamukoğlu, Kuşadası’na uğrayıp, partililer ve vatandaşlarla bir çay bahçesinde sohbet etti. Ülkedeki gündeme ilişkin gelişmeleri değerlendiren Pamukoğlu, basın mensupları ve vatandaşların sorularını cevapladı.

"Reyhanlı’da neler oldu?" sorusu üzerine Pamukoğlu, üstü kapalı olarak Başbakan Erdoğan’a yüklendi. Soruya, sorularla cevap veren Pamukoğlu, "Reyhanlı da ne oldu? Akdeniz kıyısında uçağınız ne oldu? Sonra yağmur gibi uçaksavarlar, toplar yağdı ne oldu? Cilvegözü’nde ne oldu? İki gün önce uçağınız düştü ne oldu? Tüm bunlar olurken siz devlet olarak hükümet olarak ne yaptınız? Tüm bunlara karşın, patlamalarla ABD gezisinin bağlantılı olduğunu sanmıyorum. Bu konunun onunla bağlantısı yok. Siz elalemin topraklarıyla, rejimiyle, sınırlarıyla oynarsanız, savaş kışkırtıcılığı yaparsanız o veya onun destekçileri, destekçilerinin yandaşları veya o bölgedeki gelişmelerden çıkar sağlayan bütün servisler ve taşeronları bunu yapar. Bir sürü anarşist grup var. Mezhebinize göre o anarşist grupları da destekleyebilirsiniz. Bunu yapsanız da aşikar yapmayacaksınız. Diplomasi denen bir şey var. Siz çıkıp ekranlara, günde üç defa, ’Suriye budur, Esat şudur’ derseniz olmaz, sonuç böyle olur" dedi.

"ALIŞKANLIKLARDAN KURTULMALI"

Bir vatandaşın MHP ile birleşmeyi düşünüp düşünmedikleri sorusuna ise Pamukoğlu, MHP’yi üstü kapalı eleştirip, "Kimse benden yumuşak davranmamı, sözlerimi esnetmemi beklemesin. İnsanlar alışkanlıklardan kurtulmak zorunda. İnsanlar alışkanlıklardan başlarına bir şey geldiğinde, acı çektiklerinde kurtulmaya çalışır. Ötekiler zaten hep vardır. 50-80 yıldır vardı, ne değişti? Şimdi karar zamanı. ’Alışkanlıklarımızdan vazgeçemiyoruz’ derseniz, bana hiç ağlamayın. Birleşelim de neye göre. Lider yoksa mücadelede yoktur. Hayat iki şeyden oluşur, karar ve eylem. Bunların olması için cesaret lazım" yanıtını verdi.

"LİDERLERİ HALK ÇIKARIR"

Meclisteki siyasi parti liderlerini de eleştiren Pamukoğlu, "Her salı dinliyorsunuz masalcıları. Bizim küçüklüğümüzde masalları nineler anlatırdı, şimdi insanların oy verdikleri anlatıyor. Ne zamanki insanların fiziksel ve zihinsel eksiklikleri başlarsa o zaman çenesine vuruyor, gereksiz konuşuyor. Bunlara çenesi düşük deniyor" dedi.

Yaşanan gelişmelerin insanları lider arayışına ittiğini, partilerinin büyük ilgi gördüğünü ileri süren Pamukoğlu şunları söyledi:

"Üstüste birçok şey oldu, insanlar partimize gelmeye başladı. Keşke böyle olmasaydı. Olaylar ve gelişmeler insanları düşünmeye sevk ediyor. Zorda kalmazlarsa lider aramazlar. Lideri halk çıkarır. Biz de ise partilerin genel başkanını kurultay delegeleri seçiyor. O delegeler zaten genel başkanın seçtiği adamlar. Benim seçtiğim adamlar, beni seçiyor. Bunun sağlıklı bir sistem olduğunu söyleyen savunan bir beyni kefenin bir tarafına, diğer tarafına da kuşun beynini koyun. Kuşun beyni daha ağır gelir. İnsanlar, nasıl bu kadar aldanıyor, anlayamıyorum."

"DAHA DA PALAZLANACAKLAR"

PKK’nın çekilmesini değerlendiren Pamukoğlu, "PKK çekiliyor, gidiyor, bir bando mızıka eksik. Bir kırmızı başlıklı kız koysunlar, geçişleri tam olsun. Resimler, görüntüler. Orada toplanacaklar, daha da palazlanacaklar. Daha güçlenecekler. İstekleri var. Yaptın yaptın, yapmadın tekrar ortaya çıkacaklar" diye konuştu. Pamukoğlu. konuşmasının ardından kitaplarını imzaladı. Vatandaşlarla bir süre daha sohbet eden Pamukoğlu, Aydın’a hareket etti.

Haberin Devamı