Gazete Vatan Logo

Bakan Kurum 'Bu bir ilk' dedi ve canlı yayında açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı canlı yayında soruları yanıtlıyor. Kurum burada yaptığı açıklamada "Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne 145 bin 300 ağaç dikilecek. Birisi Kuzey Güney yönünde diğeri denize paralel olan. biz 8 buçuk milyon metre karelik alanın 5 milyonluk alanına Mllet Bahçesi yapacağız." dedi. Bakan Kurum öte yandan 5 Haziran tarihinin bulunduğu hafta "Türkiye Çevre Haftası" olarak kutlanacağını ifade ederek bunun bir ilk olduğunu söyledi.

Bakan Kurum 'Bu bir ilk' dedi ve canlı yayında açıkladı

Bakan Kurum'un açıklamalarlından öne çıkanlar şöyle: Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne 145 bin 300 ağaç dikilecek. Birisi Kuzey Güney yönünde diğeri denize paralel olan. biz 8 buçuk milyon metre karelik alanın 5 milyonluk alanına Mllet Bahçesi yapacağız.

Bu pisti içindeki tüm değerleri kullanarak 7'den 70'e tüm vatandaşlarımızın huzurlu bir yaşam geçireceği Millet Bahçemizi İstanbul'umuza armağan edeceğiz. Buradaki bütün binalar korunacak. Kültür merkezi ulusal ve uluslararası fuarlar kütüphaneler olacak. Buradaki btün yapıları koruyacağız. İstanbul'un merkezinde Türkiye'nin ilk havalimanının korunduğu, bu pistin afet alanında hizmet vereceği aynı zamanda toplanma alanı olacak. Havalimanının kaldırılmasının ardından trafik yüzde 30-40 azaldı.

KILIÇDAROĞU'NUN AÇIKLAMALARI

İşte dün yurt dışına kaçacaklarmış. Bular akşam düşünüyorlar nasıl bir iftira atsak da milleti boş işlere meşgul etsek.

Hani kendisi diyordu ya bu ülkede darbe olsa tankın üzerine ilk ben yatarım. Yatsaydınız. Biz bu söylemleri hayretle izliyoruz. Bizim milletimiz de bunların zihniyetini o kadar iyi biliyor ki...

Haberin Devamı

"6'LI MASA ETRAFINDA KÖŞE KAPMACA OYNUYORLAR"

Bizim yaptığımız havalimanı olmaz, şehir hastanesi olmaz, millet bahçesi yapıyorsunuz betonları yıktırmayız. Niz onların yaptığı gibi heykeller yapsak ona da olmaz derler. Maalesef bunları neden yapıyorlar biliyor musunuz? Onlar 6'lı masa etrafında köşe kapmaca oynuyorlar.

Milletimiz bunu çok iyi biliyor. Biz büyük yürüyüşümüze devam edeceğiz. Her alanda kendine yeten muasır medeniyetler seviyesini yakalayacağız.

17 milyon metre kare yeşil alan kazandırıyoruz. Havalimanı buradayken sabahın beşinde dördünde inen uçakların gürültü kirliliğinden trafikten bizim insanlarımız neler çekti. İstanbul Havalimanı dünyaya örnek olmuş bir havalimanı....

Biz diyoruz ki "imara açmıyoruz, ranta açmıyoruz, millete açıyoruz." Katarlılar gelip burada ne yapacak? Muhalefetin kensi söylemlerinin dayanağı yok. Akla ziyan açıklamalar yapıyorlar...

2018'de Atatürk Havalimanı'nın bir kısmını park yapacağız diye kendi söylüyor,. Yine aynı yıl Tüm Türkiye'de iklim değişikliği ile mücadelede yeşil alan projelerinı Cumhurbaşkanımız paylaşmıştı. O zaman bu projeyi paylaştığımızda milletimizden onay almadık mı? Bunlar temcit pilavı gibi aynı şeyi çevirip çevirip söylüyorlar. Kendi söylemlerine bile ters düşüyorlar.

Haberin Devamı

MİLLET BAHÇESİNİN MALİYETİ

Buranın maliyeti 2 milyar 175 milyon TL. Orada da yandaşlara verdiller deniliyor. TOKİ Başkanlığı buranın ihalesini yaptı. Haftanın 5 günü Sayıştay personelleri yapılan her şeyi sabahtan akşama kadar takip ediyor. Bunların tamamını denetliyorlar. Neyi tartışıyoruz?