Gazete Vatan Logo

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayları

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayları; Abdullah Torun (AK Parti), Yıldıray Arıkan (CHP), Hüseyin Sözlü (MHP), Leyla Uyar, Ayhan Bilgen (HDP)

Abdullah Torun / AK Parti

AK Parti, Adana Büyükşehir yarışına eski bir milletvekili ile giriyor; Abdullah Torun. 1968 doğumlu Torun Diyarbakır’ın Çermik nüfusuna kayıtlı. Hukukçu. 22. dönem Adana milletvekili. Torun, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi - İngilizce bölümünü mezunudur. Orta Düzeyde Almanca biliyor olmasının yanı sıra Serbest Avukatlık yapmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yıldıray Arıkan / CHP

2 Nisan 1955 yılında Adana'nın Alidede Mahallesi'nde doğdu. Adana Eğitim Enstitü Matematik Bölümü'nden mezun oldu.
1 Haziran 1974 yılında Türkiye Emlak Kredi Bankası'nda iş hayatına başladı. 1999 yılı yerel seçimlerinde Demokratik Sol Parti'den Seyhan İlçe Belediye Başkanı olarak siyasete girdi. 2003 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'ne katıldı. 2004 yılında Seyhan İlçesi Belediye Başkan adaylığı ile 2007 yılında milletvekili adayı oldu. Emekli bankacı Gülay Arıkan (Geçioğlu) ile evli olan Arıkan'ın 3 çocuğu var

Hüseyin Sözlü / MHP

1965 yılında Ceyhan’ın Çokçapınar köyünde doğdu. Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesine girerek 1989 yılında Ziraat Mühendisi olarak mezun oldu. 1990 yılında DSİ ACO Şube Müdürlüğünde İşletme Mühendisi olarak göreve başladı. 1992 yılında Ceyhan Ülkü Ocağı Başkanlığına seçilen Hüseyin Sözlü, 1997 yılında DSİ Kösreli İşletme ve Bakım Başmühendisliğine atandı. Ceyhan Ülkü Ocağı Başkanlığı ile DSİ’de Başmühendislik görevini sürdürmekle iken 1999 yılında istifa ederek Milliyetçi Hareket Partisinden Ceyhan Belediye başkanlığına aday oldu. 18 Nisan 1999 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimini kazanarak Belediye Başkanı seçildi. Sözlü'yü, bağımsız adaylıktan çekilen eski başkan Aytaç Durak desteklediğini açıkladı.

Leyla Uyar, Ayhan Bilgen / HDP

Anket

Adana'yı sizce kim kazanır?

Abdullah Torun / AK Parti
Yıldıray Arıkan / CHP
Hüseyin Sözlü / MHP
Leyla Uyar, Ayhan Bilgen / HDP
Diğer






Haberin Devamı