Gazete Vatan Logo

'Acıklı transfer'

Emine Ülker Tarhan'dan Salih Fırat'a sert eleştiri

'Acıklı transfer'

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Adıyaman Milletvekili Salih Fırat’ın AK Parti’ye geçeceğine ilişkin iddialara, “AKP’ye transferi bizi şaşırtmamıştır” derken “acıklı transfer” değerlendirmesi yaptı.
Tarhan, “Acıklı transfer” başlıklı yaptığı yazılı açıklamada bir önce CHP’den istifa eden Adıyaman Milletvekili Salih Fırat’ın AK Parti’ye geçeceği yönündeki haberleri değerlendirdi.

“Salih Fırat’ın AKP’ye transferi bizi şaşırtmamıştır. Şaşırtmamıştır ama bu acıklı transferin herkesi düşündürmesi gereken boyutları vardır” diyen Tarhan, şöyle devam etti:

“Görünen o ki Başbakan, başkanlık dışında bir şansı olmadığının farkındadır. Henüz kendisinin seçilip seçilmeyeceği bile belli olmayan Cumhurbaşkanlığıyla yetinmeye niyeti yok görünüyor. Referandum öncesi, birilerinin 'ölüleri uyandırıp oy kullandırtma' çağrısında olduğu gibi, birileri için de Başkanlığın ‘hayati’ olduğu ortadadır, bu nedenle transferi karşılıklı bir alışveriş olarak görmek yanlış olmaz.
Acıklı transfer

'CHP ÜZERİNDE OYNANAN OYUNLARA YENİSİ EKLENDİ'

Aynı hayati nedenledir ki, CHP üzerinde oynanan oyunlara her gün bir yenisi ekleniyor. Sosyal demokrat/ulusalcı diye uydurdukları yapay bir ayrışmayı varmış gibi göstererek tasarladıkları kavramlar üzerinden sanıyorlar ki, CHP bölünecek. Bunu çok beklerler çünkü bunlar sadece saydıkları ve ortak paydamız olan birbirine yapışık bu değerleri öne çıkartmaya hizmet edecektir.”


'BAŞBAKAN BİR TAHT UĞRUNA ÜLKEYİ FELAKETE SÜRÜKLÜYOR'

Başbakan Erdoğan’ı eleştiren Tarhan, “Başbakan bir taht uğruna ülkeyi bir felakete sürüklemeye hazırlanabilir. Bu onun için olağandır. Ancak, CHP çıkar değil ideallerin üzerine yapılandırılmıştır, şaşırtıcı bir iştahla muktedirlerin ellerini ve bileklerini öpenlerin partisi değildir ve olmayacaktır. CHP her bireyi eşit, özgür, hakça paylaşan ve adil bir Türkiye ideali için, gerekirse tek başına, gerekirse cezaevlerinde mücadele etmeye kararlı yurtseverlerin partisidir.

Başbakan kişisel hırsları uğruna, geçmişte milli görüş gömleğini giyip çıkarması gibi şimdilerde de Türk Milleti kavramına gömlek muamelesi yapmaktadır. Çanakkale’de PKK’yı kızdırmamak için bu kavramı anmaktan dahi korkmuştur. Ancak o adını anmaktan çekindiği Türk Milleti, kendisine kirli pazarlıklar için giyip çıkarılan bir gömlek muamelesi yapanları unutmayacaktır” dedi.

'HİCAP DUYDUM'

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Büyük Menderes taşkının hala devam ettiğini belirterek AK Parti’yi eleştirdi.
İktidar milletvekillerinin taşkın olan ova köylerini ziyaret edemediğini iddia eden Baydar, “Vatandaşın içine çıkamamaktadırlar” dedi. Baydar, şöyle devam etti:
“İmralı sürecini bildiğiniz gibi hükümet değil, MİT yürütmektedir Başbakan’a göre. Sürecin olumsuzluğu MİT’e, başarıda Başbakan’a aittir. Bölge milletvekilleri de bu tekniği benimsemişler ve ortaya çıkmayıp bürokratları vatandaşlarla karşı karşıya getirmişlerdir.
Aslında suçu yağmura atarsanız tevekkül inancınız tam değil demektir. Bizim bildiğimiz önce eşeğini sağlam kazığa bağlayacaksın, sonra Allah’a tevekkül edeceksin. Taşkının suçunu Mevlamın üzerine atmayın.”

Bir basın mensubunun, “Salih Fırat, AK Parti’ye katılma yönünde bir karar aldı, ne diyorsunuz?” sorusuna Baydar, “Siyasi etik çok önemlidir. İnsanların siyasi çizgisinde kırıklık olmaması gerekir. Türk siyasi tarihine baktığınız zaman siyasi çizgisinde kırıklık olanların yok olup gittiklerini görmektesiniz. O yüzden arkadaşımızın böyle bir karar vermiş olmasından hicap duyduğumu, CHP olarak kendisine oy veren seçmenler adına hicap duyduğumu, üzüldüğümü ifade ediyorum ama siyasi etik konusunda karar verecek olan kişi kendisidir, daha fazla bir şey söylemek istemiyorum” yanıtını verdi.

Haberin Devamı