Gazete Vatan Logo

1 milyon dolarlık rüşvet belgesi

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu,AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'yle ilgi şok bir belgeyi ortaya çıkardı

ANKARA- CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri’deki bir arsanın imar değişiklikleri ile ilgili olarak AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’ye “1 milyon dolarlık iş takibi ücreti” ödenmesine ilişkin belgeyi basına dağıttı. Meclis’te dün basın toplantısı düzenleyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

* AKP’li Şaban Dişli, bir arsa alımı dolayısıyla ’kredi, imar durumu, ticari alan çalışmaları’karşılığında kendisine 1 milyon dolar iş takip ücreti ödenmesini içeren bir belgeye imza almakla suçlanmaktadır. Yani Dişli, imar durumunu değiştirmek karşılığı 1 milyon dolar iş takibi ücreti talep etmiş ve bu talebi ilgili şirket tarafından yazılı bir protokole bağlanmıştır. Dağıttığım sözleşme 31 Ağustos 2006 tarihlidir. Sözleşmede taraflardan birisi de AKP Sakarya Milletvekili Şaban Dişli’dir. Ayrıca, iki de şahit vardır. Arsa, Silivri İlçesi sınırları içinde olup, E-5 Ana Karayolu’nun kenarında bulunan 79 Ada ve 6, 7, 8 no’lu parsellerden oluşmaktadır. Arsa düşük yoğunluklu imarlı olarak satın alındıktan sonra, önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (02 Nisan 2007) imar planı değiştirilerek, gereği için Silivri Belediyesi’ne gönderilmiştir. Yapılan değişiklikle otopark alanı emsale dahil olmaktan çıkarılmış, ticaret alanlarında ise yapı boyutları tümüyle serbest bırakılmıştır. Bu değişiklik 11 Mayıs 2007 tarihinde Silivri Belediye Meclisi toplantısında, CHP’li Meclis üyeleri Hüseyin Noyan, İlknur Sönmez, Muharrem Aydoğan, Hatice Ayfer Köylü ve Rauf Berktaş’ın ’Ret’ oyuna karşılık, AKP’lilerin oylarıyla aynen kabul edilmiştir. Değişiklik arsa sahiplerine rant sağlamıştır. Bu rantın karşılığı olarak Sakarya Sayın Şaban Dişli iş takipçiliğinin karşılığı olarak 1 milyon ABD doları aldı mı?

* Bu belge, para karşılığı iş takipçiliğinin sıradanlaştığının, olağan hale getirildiğinin tipik bir örneğidir. O kadar ki Dişli, para karşılığında iş takibi yapacağına ilişkin bir belgeyi, şahitler huzurunda imzalamaktan kaçınmamaktadır. Bu iş takibinin artık AKP döneminde meşrulaştığının bir ibret belgesidir. AKP döneminde artık iş takibi belgeleri hazırlanmakta, altına Genel Başkan Yardımcıları imza atmakta, sanki bir banka muamelesi yapılır gibi iş takibi işlemi yapılmaktadır.


* Dişli, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve ekonomi işleri ile ilgili MYK üyesidir. Bu belge Dişli’nin ekonomiden, kendi ekonomisini anladığını göstermektedir. Başbakan’ın ’temiz eller’söylemine bir anlam verememiştik. Çünkü temiz eller, temiz politikacılar sayesinde hayata geçirilir. Bu belgenin altına imza atanların elleri temiz olamaz, bunları partilerinde himaye edenlerin de elleri ve vicdanları temiz olamaz.



* Silivri ilçesi 79 Ada, 6.7.8 nolu parsellerin kısmen öz kaynak, kısmen de (2.200.000 USD) bank kredisi ile alınıp (Akademi Ofset A.Ş.’nin üzerine) tüm ticari taramalar ve imar değişiklikleri sonrasında gerçekleşecek satışından 8.600.000 USD) Şaban Dişli’nin şahsına veya işaret edeceği özel ve tüzel kişiliğe, sözkonusu banka kredisinden kaynaklı faiz, harç ve bunun gibi tüm masraflar içinden düşülmek ve hesaplanmak kaydıyla brüt 1.000.000 USD ödenmesi peşinen kabul edilmiştir

* Belgenin altında Şaban Dişli’nin yanı sıra, Akademi Ofset A.Ş. adına Mehmet Karasu ile ve şahit Aziz Sezginer ve Mehmet Solak’ın imzaları bulunuyor.

İŞTE O BELGE


Haberin Devamı