Gazete Vatan Logo
KonyaKonya'nın iki önemli yolu bağlanıyor: Belediye başkanı müjdeyi verdi

Konya'nın iki önemli yolu bağlanıyor: Belediye başkanı müjdeyi verdi

Konya'nın iki önemli yolu bağlanıyor: Belediye başkanı müjdeyi verdi

Karatay Belediyesi, şehir estetiğini ve yaşam kalitesini artıracak yeni bir çevre düzenlemesine daha imza atıyor.

Haberin Devamı

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Alaaddin Kap ile Aslanlı Kışla Caddesi’ni "yeşil kuşak park projesi" ile yeniden birbirine bağlayacaklarını açıkladı.

Başkan Kılca, projenin bölgeye hem çevresel hem de sosyal katkı sağlayacağını belirterek, “Bu alanı yoğun bir şekilde ağaçlandıracağız ve sosyal alanlarla zenginleştireceğiz. Park alanı, sadece bir yeşil alan değil, aynı zamanda vatandaşlarımız için yeni bir buluşma noktası olacak,” dedi.

Yeşil kuşak park çalışması kapsamında yürüyüş yolları, dinlenme alanları ve oyun grupları gibi sosyal donatılar da yer alacak. Proje, aynı zamanda bölgede sürdürülen kentsel dönüşüm hamlesiyle de entegre şekilde ilerleyecek.

Başkan Kılca, "Kentsel dönüşümle birlikte ortaya koyduğumuz bu projeyle düzenli şehirleşmeye güzel bir örnek sunuyoruz," ifadelerini kullanarak, Karatay’da modern ve çevre dostu bir şehir vizyonunu sürdüreceklerini vurguladı.