Kocaeli'ye bir araba fabrikası daha kuruluyor: Ancak bir farkı var!

Kocaeli'ye bir araba fabrikası daha kuruluyor. İnşaatı olmayacak, yılda 1532 adet üretim yapılacak.
Fabrikayı kuracak firma, Dilovası Köseler Mahallesi’nde bulunan KOBİ Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yeni bir projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadı. “Golf Arabası Üretim Tesisi” kuracak olan firma, söz konusu projesi için ÇED başvurusunda bulundu.
İNŞAAT YOK
Firma söz konusu projesi ile birlikte tesiste, hazır olarak temin edilen gövde, şasi, lastik, DC motor, akü grupları ve benzeri ana komponentlerin montaj ve entegrasyonu yapılarak elektrikli golf arabası imalatı gerçekleştirilecek. Yılda 1.532 adet elektrikli golf aracı üretimi yapması beklenen fabrikada herhangi bir inşaat süreci ise yaşanmayacak.
9 KİŞİ İŞE ALINACAK
Merkezi İstanbul’un Üsküdar ilçesinde yer alan firma tarafından Dilovası’nda hayata geçirilecek fabrika, 1 milon 677 bin liraya mal olacak.Golf arabası üretim tesisinde üretim çalışmaları aşamasında 9 personel ile yılda 12 ay, ayda 25 gün ve günde 8 saat tek vardiya şeklinde çalışacak.




