Türkiye'nin en büyüğü Bursa'da gerçekleşti!! Rengarenk görüntüler ortaya çıktı

Bursa, bu kez sprey boyaların ve sokak sanatının büyüleyici atmosferine ev sahipliği yaptı. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin en büyük graffiti etkinliği olarak kayıtlara geçen şenlikte, Hipodrom duvarları adeta açık hava galerisine dönüştü.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Türkiye’nin en büyük Graffiti Şenliği, Nilüfer ilçesi Altınşehir Mahallesi’ndeki Bursa Hipodrom’unda yapıldı.
72 SANATÇI KATILDI
Yurt içinden 66, yurt dışından ise 6 sanatçı olmak üzere toplam 72 profesyonel graffiti sanatçısı, gün boyunca 400 metre uzunluğundaki Hipodrom duvarlarında hünerlerini sergiledi.

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Kent Estetiği Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan şenlikte, duvarlar dev bir tuvale dönüşerek izleyenlere görsel şölen yaşattı. Şenlikte kullanılan sprey boya ve benzeri tüm malzemeler Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanırken, profesyonel sanatçılar yaptıkları tasarımlarla büyük beğeni topladı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Hakan Tanrıöver ile birlikte alanı gezerek sanatçılarla ve vatandaşlarla sohbet etti. Kendisi de sprey boyayla duvarlara iz bırakan Başkan Mustafa Bozbey, profesyonel sanatçıların çalışmalarını yakından takip etti.
WORKSHOP VE KURSLAR DÜZENLEYEBİLİRİZ
Graffiti Şenliği’nde yer alan tüm sanatçılara teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yurt içinden ve yurt dışından katılan 72 sanatçının birbirinden güzel eserler oluşturduğunu söyledi.
Bursalıları bu eserleri görmeye davet eden Başkan Bozbey, "Graffiti Şenliği’ni önemsiyoruz. Bunu büyütmemiz ve gelecek kuşaklara iyi aktarmamız gerekir. Önümüzdeki süreçte graffiti ile ilgili workshop ve kurslar düzenleyebiliriz. Birçok gencimizin bu sanata ilgi duyduğunu biliyoruz. Graffiti’nin gelişi güzel değil, belirlenen alanlarda yapılması bizler için önemli. Bu konuda meraklı gençlerimizi eğitmek istiyoruz. Bu yıl şenliği Nilüfer’de yaptık. Önümüzdeki yıl kentin başka noktasında şenliği daha da büyüterek düzenleyeceğiz. Bursalıları, 72 sanatçının Altınşehir’deki Hipodrom duvarlarında yaptığı güzel eserleri görmeye davet ediyorum" dedi.







