Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Zirve Lokomotiv'i kaçtı

Zirve Lokomotiv'i kaçtı

Temsilcimiz Beşiktaş 1-0 geriye düştüğü maçta Gomez'in şık golüyle puanı kaptı

Zirve Lokomotiv'i kaçtı

54’te Sosa kaptırdı, Maicon attı. 64’te ise Gomez durumu eşitledi. 69’da Lokomotiv’den Corluka atılırken Kartal kalan sürede 2. golü atamayınca grupta liderliğe çıkma şansını kullanamadı

LOKOMOTIV Moskova deplasmanında alınan 1 puan esasında iyidir. Ancak dün şartlar 3 puan için hazır hale gelmişti, Beşiktaş bu fırsatı kullanamadı.

İLK 45 dakikada oyun üstünlüğü, kont-rol ve top Beşiktaş’taydı. Siyah-beyazlılar rakibine pozisyon vermedi ancak üretken de olamadı.

46’DA maçın en net pozisyonunu Gökhan kendi kendine yarattı. Soldan aldığı topu penaltı noktasına kadar taşıdı ama sağ ayağıyla vurmak yerine soluyla deneyince yüzde yüz-lük gol fırsatını harcadı.

SONRASINDA biraz sallandı Beşiktaş. Basit top kayıpları sonrası Lokomotiv net pozisyon bulamasa da üst üste birkaç tehlike yarattı. 54’te ise Sosa’nın kaybettiği topla hızlı çıktılar. Niasse sağdan topu getirdi, içeri çevirdi, Maicon skoru 1-0 yaptı.

MARIO SİHİR YAPTI

SİYAH-BEYAZLILARIN aradığı gol ise 64’te geldi. Mario Gomez adeta sihir yaptı. Oğuzhan’dan aldığı topa sağ ayağıyla vuracaktı ki bir anda bastı, soluna alıp önünü açtı, yayın üstünden sağ direğin dibine bıraktı topu.

Haberin Devamı

BERABERLİK golünün ardından Beşiktaş’a bir iyi haber de 69’da geldi, Lokomotiv’in stoperi Corluka atıldı. Uzatmalar dahil sonrasında 25 dakika oynandı.

Beşiktaş baskı kurdu ama sadece Cenk’le bir yarım pozisyon bulabildi. Siyah-beyazlılar 2. golü bulup Moskova’dan 3 puan çıkartabilse grup liderliğini alacak ve büyük avantaj elde edecekti. Fakat ne olursa olsun böylesi grup maçlarında direkt rakibinle üstelik deplasmanda oynuyorsan yenilmeyeceksin.

14 şutta 7 gol!
RUS ekibini de boş geçmeyen Mario Gomez bu sezon resmi maçlarda 14. isabetli şutunda 7. golünü buldu. Alman oyuncu 11 resmi maça çıkarken Lokomotiv mücadelesi ile birlikte şutlarında toplam 14 isabet sağlarken yüzde 50’sini ise gole dönüştürüp 7 gol kaydetti.