Gazete Vatan Logo
Futbol Zico Deivid’ine kavuştu

Zico Deivid’ine kavuştu

'Beyaz Pele', Brezilyalı yıldızı sportif direktörlüğünü yaptığı Flemengo’ya transfer etti

Zico Deivid’ine kavuştu

F.Bahçe’den ayrıldıktan sonra çalıştırdığı 3 takıma da “Bana Deivid’i alın” diyen ‘Beyaz Pele’, Brezilyalı yıldızı sportif direktörlüğünü yaptığı Flemengo’ya transfer etti.

GEÇİRDİĞİ ağır sakatlıklar sonrası F.Bahçe’de gözden düşen Deivid de Souza, ülkesinin takımlarından Flamengo’yla anlaşmaya vardı. Bir süredir Brezilya basınınında manşetleri süsleyen Sambacı’yı bonservisiyle birlikte eski hocaları Zico’nun sportif direktörlüğünü yaptığı Flamengo’ya satan sarı-lacivertli yönetim böylelikle bu oyuncuya vereceği yıllık 2.3 milyon Euro’yu ödemekten de kurtuldu. İki kulüp arasında resmi sözleşmeler imzalanırken, Deivid’in lisansı için Brezilya ile Türkiye Futbol Federasyonu arasındaki işlemlemlerin sürdüğü belirtildi.

BİRKAÇ gün içinde valizini toplayıp ülkesinin yolunu tutacak olan başarılı futbolcunun yeni kulübünden alacağı yıllık ücret konusunda ise bir açıklama yapılmadı. Bu transferin ‘Beyaz Pele’ lakaplı Zico’nun ısrarı üzerine gerçekleştiği öğrenilirken, hatırlanacağı gibi tecrübeli hoca Deivid’i de daha önce defalarca istemişti. F.Bahçe’den ayrıldıktan sonra önce Özbek temsilcisi Bunyodkor ardından CSKA Moskova, en son ise Olympiakos’un patronluğunu yapan Zico, bu kulüplerin yöneticilerine, “Bana Deivid’i alın” demiş, ancak sarı-lacivertlilerle bonservis konusunda ortak noktada buluşulamamıştı.

Haberin Devamı