Gazete Vatan Logo
Basketbol Üzülmeyip ne yapaJackson

Üzülmeyip ne yapaJackson

Son çeyreğe kadar başa baş giden mücadelede Anadolu Efes, CSKA Moskova’ya boyun eğdi

Üzülmeyip ne yapaJackson

Maça iyi başlayan Efes sonra kontrolü kaptırsa da farkın açılmasına izin vermedi. Fakat son çeyrekte coşan CSKA galibiyete uzanırken 21 sayı, 4 ribaunt, 4 asistle oynayan Jackson ve 22 sayı bulan De Colo yıldızlaştı

TOP 16’ya oldukça iyi bir başlangıç yapan Anadolu Efes, namağlup CSKA’yı konuk ettiği maça oldukça etkili bir savunmayla başladı. Weems’den yoksun Moskova ekibi, Vorontsevich’in sayıları dışında hücumda varlık gösteremedi. Rakibini top kayıplarına zorlayan lacivert-beyazlılar 7-2’lik seriyle başlayan çeyrekte Kristic’i devreye sokamamasının sıkıntısını yaşadı.

İLK periyotta anadolu Efes, benchten gelen oyuncularının getirdiği enerjiyle hücumda da daha aktif bir görüntüdeydi. 18-11’lik skorla gidilen 2. çeyrekte Bjelica’nın skor anlamında verdiği katkı savunmada ortaya çıkan zaaflar sebebiyle pek de fark yaratamadı. Ribaund üstünlüğünü rakibine veren lacivert-beyazlılar, faul atışlarından da yeterli düzeyde yararlanamayınca devre 32-34 CSKA üstünlüğüyle tamamlandı.

HAKEMLER TARTIŞILDI

Haberin Devamı

KONUK ekip, Aaron Jackson’ın art arda sayılarıyla 3:57 kala farkı 7 sayıya çıkardı. Draper ve Perperoglou’nun katkısıyla oyuna tutunan Anadolu Efes skor bulmakta zorlanmadı belki ama ilk çeyrekteki savunmasını 2. yarıda mumla aradı. 51-54’le girilen son çeyrekte tecrübesini ortaya koyan CSKA, savunma zaafiyetlerini iyi değerlendirdi ve 69-78 kazanarak namağlup tek takım olma unvanını sürdürdü.

HAKEM kararlarının çok tartışıldığı karşılaşmada bana göre sonuca etki eden şey hakemler değil, eksik CSKA Moskova karşısında, temsilcimizin maça başladığı savunma performansını bir daha yakalayamamasıydı. Kristic’in devreye sokulamaması bu maç özelinde önemli eksik olsa da dikkat çekmek istediğim konu başka. Transferi çok tartışılan Heurtel sonunda geldi ama büyük beklentileri de beraberinde getirdi.

GEREK Laboral’in seviyesi gerekse orada aldığı rol sebebiyle, Anadolu Efes’te aynı Heurtel’i beklemek hata olur. Laboral’de neredeyse tüm topları kullanan Fransız oyuncunun, kullandığı her topun son top ya da asist olması konusundaki alışkanlık ve ısrarı bu maç olduğu gibi gelecekte de verimini düşürebilir.

Haberin Devamı