Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 'UEFA Kupası'nı alırdık...'

'UEFA Kupası'nı alırdık...'

Eski F.Bahçeli futbolcu Erol Bulut'tan Löw itirafı

'UEFA Kupası'nı alırdık...'

Alman hoca,Del Bosque'nin ardından Türkiye'den kovulduktan sonra Dünya Kupası kaldıran ikinci isim oldu.Löw'ün Fenerbahçe'yi çalıştırdığı dönemden öğrencisi Erol Bulut "Onunla çok iyi bir sezon geçirdik.Ertesi yıl kalsaydı UEFA Kupası'nı alırdık" dedi.

Eski F.Bahçe'li Erol Bulut'tan tarihi Löw itirafı

Dünya Kupası’nda Arjantin’i 1-0 yenen Almanya 1990’da İtalya’da kazandığı son kupanın ardıdan 24 yıl sonra zafere uzandı. Panzerler’i şampiyonluğu taşıyan teknik direktör Joachim Löw de adını tarihe yazdırdı. Löw aynı zamanda Del Bosque'nin ardından ülkemizde görev aldıktan sonra Dünya Kupası kazanan ikinci teknik adam oldu. Kupanın önceki şampiyonu İspanya’nın hocası Del Bosque, 2004-05 sezonunda Beşiktaş’ı çalıştırmış ancak sezon ortasında gönderilmişti.

Löw ise 1998-99 sezonunda Fenerbahçe’de çalışmıştı. Ligin devre arasında sözleşmesi 1 yıl uzatılsa da sezon sonu görevine son verilmişti. Sonrasında 2001’de bu kez Adanaspor’la anlaşarak Türkiye'ye gelen Löw, Güney ekibinde sadece birkaç hafta görevde kalabilmişti.

Haberin Devamı

‘Mükemmel bir hocaydı’

Türkiye macerasına nokta koyduktan 13 yıl sonra Dünya Kupası'na uzanan Löw'ün bu başarısını hem Fenerbahçe'den hem de Adanaspor'dan öğrencisi, eski milli futbolcu Erol Bulut BUGÜN'e değerlendirdi. Şu an Başakşehir Futbol Kulübü’nde antrenörlük yapan Bulut, Löw'ün tarzı ve oyuncu ilişkileri bakımından mükemmel bir hoca olduğunu belirterek "Löw ile Fenerbahçe’de çok iyi bir sezon geçirdik. UEFA Kupası'nda Parma’yı yenmiştik. Deplasmanda kendi kalemize attığımız golle turu geçememiştik. O sene Parma UEFA’yı aldı. Dönemin en iyi kadrolarından birini yenip, kendi kendimizi eledik aslında. Löw, bu başarının mimarıydı" diye konuştu.

‘Ayrılması bizi çok üzdü’

Aynı sezon ligde ilk 11’de oynayan 6 futbolcularının sakatlandığını bu yüzden şampiyonluğu kaçırdıklarını ifade eden Bulut "Şampiyonluğu ellerimizle Galatasaray’a verdik. Kadromuz yeterince geniş değildi. 6 as isimsakatlanınca da takımın iskeleti bozuldu. Sezon sonu Löw’ün ayrılma haberi bizi çok üzdü. Löw ve o ekip kalsaydı, üzerine ertesi sene gelecek transferlerle devam edilseydi, UEFA Kupası’nı alırdık. Löw ile birlikte ben de ayrıldım" dedi

Haberin Devamı

“İyi niyetini kötüye kullandılar”

Erol Bulut, Fenerbahçe'den sonra 2001 yılında Löw ile yollarının bir kez daha kesiştiği Adanaspor macerasına da değindi. Löw'ün ısrarıyla Adanaspor'a transfer olduğunu belirten Bulut, “Takımın gidişatı kötüydü. Hoca ne kadar takımı çalıştırsa da elimizdeki kadro kaliteli değildi. Löw, insan olarak çok iyi bir karaktere sahip. Futbolcularla bizzat ilgilenir, arasını iyi tutmak isterdi. Ne zaman izin isteseler verirdi. Çünkü oyuncusunun önemli bir işi olduğunu düşünürdu. Ancak futbolcular bunu kötüye kullanmaya başladılar. Art arda gelen kötü sonuçların ardından birkaç hafta sonra Löw kendi isteğiyle ayrıldı. Ben de sezon sonunda ayrıldım” dedi.

‘Eğitim ve takım ruhu’

Almanya teknik direktörü Joachim Löw elde ettikleri başarıyı değerlendirdi.Zaferin Almanya'daki mükemmel eğitim ve antremanın bir ürünü olduğunu belirterek "Bir günde şampiyon olmadık 10 yıl önce başlattığımız altyapı çalışmalarının ürünüdür bu" dedi.Almanya futbol federasyonu başkanı Wolfgang Nierbasch ise "Başarımızın sırrı takım ruhu" diye konuştu.

Haberin Devamı

MARADONA: Messi hak etmedi

Arjantin'in efsanevi futbolcusu Maradona, Dünya Kupası'nda en iyi oyuncuya verilen ‘Altın Top’ ödülüne Lionel Messi'nin layık görülmesini eleştirdi. FIFA'yı hedef alan Maradona, “Messi'ye kazanmadığı bir şeyi kazandırmak istiyorlar. Bu adil değil. Ben, ona gökyüzünü hediye ederim ama doğrusu bu kupada yıldızı parlamadı. Pazarlamacılar, ona kazanmadığı bir şeyi kazandırdılar” dedi. Agüero'nun da bir varlık gösteremediğini belirten Maradona "Ülkem için üzgünüm. Son dakikalarda Arjantin'in bacaklarında güç kalmadı ve sanırım Alman tankları sahneye çıktı" ifadelerini kullandı.

Rakamlarla kupanın ardından

*Kolombiya milli taqkımının genç yıldızı James Rodriguez attığı 6 golle 2014 Dünya Kupası'nın en golcü ismi oldu.2010'un gol kralı Alman Thomas Müller ise bu kez 5 golde kaldı

Haberin Devamı

*2014 Dünya Kupası'nda 64 maçta 171 gol atıldı.Finalde 1'den fazla gol atılsaydı 171 golün atıldığı Fransa 1998'in en gollü turnuva unvanı tarihe gömülecekti.Ancak dev finalden sadece 1 gol çıktı.

*Miroslav Klose 37 yaş ve 40 günle Dünya Kupası finaline çıkan en yaşlı 5'inci oyuncu oldu.Klose ayrıca finalde sahada yer alan oyuncular arasında 2002 Dünya Kupası'nda da oynamış tek isimdi.

*Almanya çıktığı 8 dünya kupası finali ile organizasyon tarihinde en çok finale kalan takım oldu.Almanya ve Arjantin Dünya kupaları tarihinde 7 kez karşılaşırken bunların 3'ü final mücadelesi oldu

*Arjantin Dünya kupaları tarihinde ilk kez uzatmaya giden maçını kaybetti.Tangocular daha önce 7 kez uzatma oynamış ve bunların 7'sindede rakiplerinin bileğini bükmeyi başarmıştı

40 yıllık tesadüf

Brezilya 2014'de Cüneyt Çakır 40 yıl aradan sonra Dünya kupasında düdük çalan ilk Türk hakem oldu.Çakır'dan önce Doğan Babacan 1974 Dünya Kupası'nda görev almıştı. İlginç bir tesadüf eseri bu iki kupada da Almanya şampiyon oldu. (Bugün)