Gazete Vatan Logo
Futbol Türk teknik direktörün büyük başarısı!

Türk teknik direktörün büyük başarısı!

Bursaspor, G.Saray ve F.Bahçe'de forma giymişti...

Türk Teknik direktör Semih Yuvakuran’ın çalıştırdığı Türkmenistan Yüksek Ligi takımlarından Balkan, bu sezon hem lig şampiyonluğunu, hem de Türkmenistan Kupası’nı kazandı.

Bursaspor, Galatasaray ve Fenerbahçe’de forma giyen Yuvakuran, Balkan takımında elde ettiği başarılarla, Türkmenistan’da büyük bir ilgi uyandırdı.

Balkan Takımı, Semih Yuvakuran’ın teknik direktörlüğe getirildiği sırada liderin 12 puan gerisinde bulunuyordu. Yuvakuran ile çıktığı maçlarda başarılı sonuçlar alan Balkan, şampiyonluğa uzandı.

Türk futbolunun unutulmaz isimleri arasında yer alan Semih Yuvakuran’ın takımı, 10 takımlı Türkmenistan Yüksek Ligi’nde şampiyonluğa ulaşmanın yanı sıra Türkmenistan Kupası’nı da müzesine götürmeyi başardı.

Balkan, Türkmenistan Kupası finalinde Uluslararası Türkmen Türk Üniversitesi’ni yendi ve 4. kez kupayı müzesinde götürdü. Daha önce Nebitçi ismiyle ligde mücadele veren Balkan takımı, 8. kez kupada finale kaldı. Balkan, 2003, 2004 ve 2010 yıllarında da Türkmenistan Kupası’nı kazanmıştı.

10 takımın mücadele ettiği Türkmenistan Yüksek Ligi’nde sezon Mart ayında başlarken, Kasım ayında son buluyor.

Haberin Devamı