Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Transfer güzel ama iş hocada biter

Transfer güzel ama iş hocada biter

Kadrosuna kattığı 17 yeni isimle sezona hazırlanan Trabzonspor'u otoriteler değerlendirdi

Transfer güzel ama iş hocada biter

GÜNTEKİN ONAY

'Pozitif enerji ve sabır lazım'

TRABZONSPOR'UN her şeyden önce zamana ihtiyacı var. Kadrolar değil, takımlar şampiyon olur. Trabzonspor'un takım olabilmesi için zaman gerekiyor. Vahid Halilhodzic de bu konuya değindi ve 2-3 aylık bir süre istedi. Tabii ki ligin ilk 6-8 haftası Trabzonspor'un rotasını belirleyecek.

ANCAK burada önemli olan camianın ve taraftarın takım oturana dek sabretmesi. Kadroda bütün dünyanın tanıdığı Cardozo, Malouda, Bosingwa, Constant gibi oyuncular var. Bu isimlerin deneyimi ve kalitesi takıma çok şey katacaktır. Ayrıca Mehmet Ekici, Salih Dursun, Deniz Yılmaz, Fatih Atik, Serdar Gürler gibi potansiyeli olan ancak ne performans vereceklerini bilmediğimiz oyuncular var.

TRABZONSPOR neresinden bakarsak bakalım Süper Lig için son derece iddialı ve güçlü bir kadro kurdu. Taraftar, Avni Aker'i doldurup kötü de oynasa sabırla destek vermeli. İhtiyaç duyulan şey pozitif enerji. Trabzon havayı yakalar ve takım oturursa özlediği güzel günlere çabuk ulaşabilir.

Haberin Devamı

UĞUR MELEKE

'Bu mutsuzlukla başarı çok zor!'

İSHAK, Sefa, Medjani, Musa isabetli transferler. Cardozo, Belkalem, Gökhan da alınabilir riskler. Adrian ve Henrique'nin satışından elde edilen gelir de fantastik. Biraz abartılı da olsa fena olmayan bir transfer politikası bu... Ama Halilhodzic'in tavrı, değerli kadroyu da değersiz hissettiren tavır. Keşke mutsuz olacağını bile bile Trabzon'a gelmeseydi...
BEN Trabzon yönetiminin neden bu imkanları Mandıralı'ya sağlayarak denemediğini anlayamadım. Geçen yılın sonunda Zeki, Caner, M.Akbaş, E.Güral gibi gençlerden maksimum verim alan Hami Hoca'nın bu sezonu hak ettiğini düşünüyordum. Halilhodzic'in mutsuz olduğu yerde başarılı olması zor. Dilerim ardında düzeltilemeyecek bir enkaz bırakmaz.
MEHMET AYAN
'Hoca mutlu olsun diye adam alındı'

TRANSFERLERDEN önce hocanın takıma ve kulübe bakışı bence daha önemli. Çünkü sürekli bir nobran, tepeden bakma hali var. Transferler sanki onu mutlu etmek için yapılıyormuş gibi geliyor... Oyuncuların teknik harmonizasyonu bir yana hocayla da ve bakışıyla da birleşmeleri gerekiyor.
ALINACAK 3-5 kötü sonucun ardından hoca, "Bu transferler acele oldu, takım olamadık" diyecek, yönetim de “Her istediğini yaptık... Sana daha Messi ve Ronaldo'yu mu alacaktık" diyecek.

Haberin Devamı

LÜTFÜ ÖZEL

'Yönetim her şeyi attı tencereye'

TRABZON'U yönetenler ilk kez bu kadar radikal bir tavırla, İtalyan aşçılar gibi iyi olduğuna inandığı neyi bulursa, ot, peynir, et, makarna, tencereye atıyor. Ama aslında lezzete ulaşmak o kadar da kolay değil. Parmak yedirtecek sona ulaşmak için malzeme kadar pişirenin de mahareti gerekir. Görünüşte aşçı usta, malzemeler iyi, ama yetmiyor Trabzon'da!
HALILHODZIC biliyor ki bu camia çok zor. Geldi artık, en azından bir süre kaçamayacak. Baştan işi sıkı tutmaya çalışıyor. 5 aydan önce takım yapamam dese de, bu kargaşadan en azından kendi kariyeri adına çıkabilmek için kaliteli isimlerden ekstra iş isteyecek.