Gazete Vatan Logo
Beşiktaş "Taraftarın mazareti olmamalı"

"Taraftarın mazareti olmamalı"

Beşiktaş yöneticisi Mete Vardar, siyah-beyazlıların gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

"Taraftarın mazareti olmamalı"

Mete Vardar, Bursa dönüşünde Kartal'da Feribot iskelesinde yönetim kurulu üyesi Yalçın Kaya Yılmaz'ın saldırıya uğradığı iddiasına açıklık getirdi, hakem yönetimleriyle ilgili olarak, "Biz eşitlik istiyoruz. Biz Kerim kendini yere attı diye kendi oyuncumuza tepki gösterecek kadar eşitlikçi bir kulübüz" dedi.

DARP YOK, SÖZLÜ TARTIŞMA OLDU

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Mete Vardar, "Kartal Limanı'na yanaştık. Yaklaşık 150-200 kadar taraftarımız takımlarını desteklediler. Yönetim lehine tezahüratlar yaptılar. Tam otobüse binerken içlerinden beş altı tanesi, açıkçası hangi nedenle olduğunu bilmediğim şekilde, yönetime nasıl yönetiyorsunuz, futbolculara nasıl oynuyorsunuz diye tepki gösterdiler. Genel taraftarımız da buna tepki gösterdi. Konu bitti. Sonrasında otobüse yerleştik. Gayet güzel bir görüntü vardı. Sonrasında diğer yönetici arkadaşlarımız arabalarıyla ayrıldılar.

Tam yola çıkarken, futbolcular ve diğer görevliler aşağıda bir takım tatsızlıklar oluyor. Yöneticimiz Yalçın bey aşağıda bir münakaşa içerisindeydi. Biz aşağıya indik. Yalnızca sözlü bir tartışmadır. Darp yoktur. Sadece sözlü bir tartışmadır, Yalçın bey, 'böyle bir başarıdan sonra tepkinin ne anlamı var' dedi. Vurma, darp yoktur. Sonrasında ortam sakinleşti ve oradan ayrıldık. Başkan aleyhine tezahürat duymadım" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

HEM ŞAMPİYONLUK İSTİYORUZ HEM STAT YAPILSIN DİYORUZ

Vardar, "Bu takım çok başarılı işler yapıyor. Herkes işini gücünü bıraktı bu kulübün başarılı olması için var gücüyle çalışıyor. Hem şampiyonluk istiyoruz, hem stadımız bitsin istiyoruz. Sonrasında Rize maçını bin kişiyle oynuyoruz. Kusura bakmasınlar artık hem maddi hem de manevi desteğe ihtiyacımız var. Bu zor koşullarda çok önemli işler yapan bir yönetim kurulu var. Saygıyı hak eden bir yönetim kurulu var. Bizler bunu üzüyor, yıpratıyor. Güzellikleri konuşmak gerekiyor. Övgüyü hak eden bir yönetim kurulu var; ama devamlı Beşiktaş sakatlık haberi, yok kavga çıktı, yok buzdolabından domates çalındı vb. biz artık büyük bir camia olacaksak herkesin desteğine ihtiyacımız var. Rica ediyorum herkes silkinsin, kendine gelsin" dedi.

Haberin Devamı

VERİLEN KARARLARDA EŞİTLİK OLSUN

Yönetim kurulu üyesi Vardar, "Bursaspor maçı 100 dakika oynadı ve son saniyeye kadar mücadele eden bir Beşiktaş vardı. Bizi en çok bu mutlu etti. Veli'nin pozisyonu penaltıydı. Maç beş buçuk dakika uzadı. Buna rağmen son saniyeye kadar mücadele ettik.

Maçtan sonra Civelli'nin Sivok'a tekmesini izledim, orada ya bir şey yok deyip geçeceksin ya da kırmızı kart vereceksin, neyin sarısı böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir tekmeye hiçbir yerde sarı kart verilmez. Biz her zaman eşitlikten yanayız. Rize maçında Kerim Frie, kendini yere attı diye bütün takım arkadaşları Kerim'e tepki koymuşken, işte verilen kararları görüyorsunuz. Biz lehimize bile olsa, haksızlık gördüğümüzde karşısında oluruz.

Eşitlik istiyoruz. Bundan sonra umarım hak ettiğimiz değeri görürüz. Kamuoyu değerlendirsin. Rakiplerimizle ilgili verilen kararlarla bizimle ilgili kararlar eşit biçimde verilsin. Hakemler kötü demiyorum. Bütün hakemlerimiz değerli ve iyi niyetli. Ama şanssızlıklar yaşanıyor. Dikkatli olmalarını rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TARAFTARIN MAZARETİ OLMAMALI

Mete Vardar, "Beşiktaş taraftarı cefakârdır. Pasolig uygulaması, Olimpiyat Stadı, bunların hiç biri mazaret olamaz. Bu takım Antep'te de Ankara'da da oynasa taraftar bu takımı yalnız bırakmamalıdır. Lütfen bizi desteklesinler. Çok iyi bir ekip yakaladık, lütfen bizi desteklesinler" dedi.

STAT MESELESİ KARARA BAĞLANIYOR

Vardar, "İç saha maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı dışında bir statta oynama seçeneğini değerlendireceğiz. Perşembe günü değerlendireceğiz. Şu anda İstanbul'a yakın statlarda oynama fikri gündeme gelmedi. Teknik heyetin de fikrini alacağız bir yol haritası belirleyeceğiz. Ama nerede olursa olsun taraftarımızın maçlara gelmesi gerekir" diye konuştu

OĞUZHAN'IN MESAJI İYİ ALGILAMASI GEREKİR

Oğuzhan Özyakup'un 43. dakikada oyundan çıkarılmasıyla ilgili olarak Mete Vardar, "Takım içini bilen Bilic'tir. Vermiş olduğu karar doğrudur. Oğuzhan'la da bunun nedenlerini konuşacaktır. Oğuzhan açısından da bunun pozitif yansıyacağını düşünüyorum. Oğuzhan bizim için değerlidir. Türkiye için değerlidir. Ama belki ona da bir mesaj oldu. Umarım bunu iyi alır, bundan sonraki maçlarda takıma çok daha fazla katkı sağlar. Ama Oğuzhan bizim için çok önemli bir oyuncu" dedi.

Haberin Devamı

DEMBA BA VE SOSA HEM AHLÂKLI HEM DE KALİTELİ

Yeni transferler Demba Ba ve Sosa'ya da değinen Vardar, "İkisi de müthiş ahlaklı; takım oyununu benimsemiş arkadaşlar. Bundan dolayı müthiş mutluyum. Böyle oyuncuları takıma kazandıran başkan ve ikinci başkanımıza teşekkür etmek gerekir. Kalitesinin dışında müthiş ahlâklı insanlar" ifadelerini kullandı.