Gazete Vatan Logo
Futbol Süper Eczacı

Süper Eczacı

Üst üste 2. kez devirerek zafere ulaştı

Süper Eczacı

Eczacıbaşı VitrA, G.Saray Daikin’i devirerek üst üste 2. kez
zafere ulaştı.

Geçen sezonun 3 kupalı şampiyonu turuncu-beyazlılar, Aslan’ı 25-19, 25-18 ve 25-20’lik setlerle mağlup ederek Süper Kupa’ya uzandı. 18 sayıyla Neslihan Darnel yıldızlaşırken Shaskova da 15 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı.

SPOR Toto Süper Kupa maçında Eczacıbaşı VitrA, G.Saray Daikin’i 3-0 mağlup ederek zafere ulaştı. Başkent Spor Salonu’nda oynanan mücadelede geçen sezonun 3 kupalı şampiyonu turuncu-beyazlılarda Neslihan 18 (3 ace) ve Shashkova 15 sayıyla oynayarak galibiyetin mimarları olurken Aslan’da ise Neriman 15, Calderon ise 12 sayı üretti.

MAÇA etkili başlayan 6-4’le sarı-kırmızılılar olsa da Shashkova’nın 6 sayılık müthiş oyunu ve Usic’in etkili servisleriyle set 25-19’la Eczacıbaşı’nın oldu. İkinci bölüme ise turuncu-beyazlılar 7-2 önde girdi. Cimbom’da bu dakikada gelen Ezgi-Selime değişikliği ve Selime’nin etkili servisleriyle 16-16’da eşitlik sağlandı. Ancak yine sahne alan Shashkova ve Neslihan ikilisi oyunu 25-18’le Eczacıbaşı’na getirdi. Son bölüme de 6-3’le fırtına gibi başlayan turuncu-beyazlılara G.Saray, Neriman’ın müthiş hırsıyla karşılık verdi. Ancak Neslihan’dan gelen 8 sayılık ekstra katkı seti 25-20 maçı da 3-0 turuncu-beyazlıların kazanmasını sağladı.

GEÇEN sezonu 3 kupayla müthiş kapatan Eczacıbaşı bu yıla da ‘Süper’ girmiş oldu. Sarı-kırmızılıların ise özellikle servis karşılamaktaki problemini çözebilirse geçen sezondan çok daha iyi bi performans sergileyecekleri bir gerçek.

Çok iyi oynadık

18 sayılık performansıyla Eczacıbaşı’nın bu önemli zafere ulaşmasında büyük pay sahibi olan Neslihan Darnel, kupayı hakettiklerini söyledi. Yıldız oyuncu, “Çok iyi oynadık. Eksiklerimiz var ama onları da zamanla kapatacağımızı düşünüyorum. İnşallah bu kupanın devamı gelir” diye konuştu.

Haberin Devamı