Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Sosa’nın yerine ‘Yaya’ Talisca

Sosa’nın yerine ‘Yaya’ Talisca

Beşiktaş yönetimi, asist kralının Milan’a gitmesinin ardından alternatifini Benfica’da buldu!

Sosa’nın yerine ‘Yaya’ Talisca

Şenol Güneş’in transfer yapılamaması nedeniyle eleştirdiği siyah-beyazlılar Jose Sosa’nın yerini gidişinin üzerinden 24 saat geçmeden doldurdu. Portekiz ekibiyle yapılan görüşmeler sonrasında Yaya Toure’ye benzetilen 22 yaşındaki yıldızın 2 yıllığına kiralanması için anlaşma sağlandı.

TEKNİK direktör Şenol Güneş’in transferde geç kaldığı için eleştirdiği Beşiktaş’ta yönetim Jose Ernesto Sosa’nın boşluğunu anında doldurdu. 11 Temmuz’da takıma veda edip sonra idmanlara çıkmasıyla devam eden 1 aylık süreç Arjantinli oyuncunun 7.5 milyon Euro bonservisle Milan’a gitmesiyle son bulurken, siyah-beyazlılar Hernanes’in gelmekten vazgeçmesinin ardından rotayı çevirdiği Anderson Talisca’yı kiralık olarak 2 yıllığına kadrosuna kattı.

TRANSFER görüşmeleri için Portekiz’e giden Beşiktaşlı yöneticiler menajer Ahmet Bulut’un da devreye girmesi sonrasında Talisca için kulübü Benfica’yı ikna etmeyi başardı. 2014’te ülkesinin takımı Bahia’dan 4 milyon Euro bonservis ile 2019 Haziran’a kadar Portekiz ekibi ile mukavele imzalayan Brezilyalı futbolcu geçen sezon 34 resmi maçta forma giyip 9 gol attı, 2 de asist yaptı.

Haberin Devamı

TOP kontrolü ve uzaktan etkili şutlarıyla dikkat çeken ve Yaya Toure’ye benzerliği nedeniyle ‘Yaya Talisca’ lakabı takılan 22 yaşındaki futbolcu geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde Benfica’nın sahasında G.Saray’ı 2-1 yendiği mücadelede ortaya koyduğu performansla futbolla da dikkat çekmişti.

2014’TE Dunga, Avusturya ve A Milli Takımımız ile oynanan maçlar için milli takıma çağırsa da Talisca oynama şansı bulamamıştı.