Gazete Vatan Logo
Galatasaray Sivas'ı Aslan ısıttı

Sivas'ı Aslan ısıttı

-11 derecede oynanan maçta G.Saray, Yiğido’yu devirip maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu

Sivas'ı Aslan ısıttı

9’da ağları bulan Yasin’e yanıt 39’da Aatif’tan geldi. 56’da Cimbom’u tekrar öne geçiren Burak, 67’de Telles’e asistini yaptı. İbrahim Akın’ın 85’teki golü sadece skorbordu değiştirirken G.Saray’ın yenilmezlik serisi de 11 maça yükseldi
LİGDE hangi takıma sorulsa gerek hava şartları gerekse de futbol yapısı nedeniyle en tehlikeli deplasman Sivas olarak gösterilir... Dün maç saatinde -11 dereceye kadar düştü hava... Lakin iki takım da futbol oynamak isteyince içimiz ısındı, soğuk falan kalmadı akıllarda. Bir G.Saray klasiği haline geldi ilk 20 dakikaya basık ve hücum ile başlamak. Öyle de oldu. 9’da Sabri sağdan yaptı ortasını Selçuk kafayla dokundu, Yasin önünde kalan topu Burak Yılmaz hamle yapsa da ağlara yolladı: 1-0.
25 ve 32’de Bruma’dan gelen ortalarda Burak önce kaleci Korcan sonra da direğe takılırken 39’da skora denge geldi... Tartışmalı bir karar ile Sivas lehine verilen faul sonrasında G.Saray savunması en bırakılmayacak oyuncuyu arka direkte bomboş bıraktı... Aatif da ağları rahatça buldu: 1-1.
CEZAYI KESTİLER!
TEK kalan İbrahim Akın ilk yarı boyunca tek başına takımını htaşırken Sergen Yalçın’ın ilk yarı bitmeden gelen Batuhan hamlesi maçın da dengesini sağladı... Sivas golün ardından da yüklenirken her iki ekip de 90 dakika boyunca rahat top kullanmanın ve baskı yememenin rahatlığını hücumda gösterdi.
ORGANİZE atak şablonu uygulandı 56’da.. Rakip ceza sahası çevresine iyi yerleşen Aslan’da Olcan’ın pası sonrasında kafasını kaldıran Yasin arka direğe koşan Burak’ı gördü... Burak önce direği buldu ardından seken topu yerde dokunarak ağlara yolladı... 2-1 ile rahatlayan sarı-kırmızılılar Sivas’ın da savunmadan adan eksiltmesi ile hızlı hücumlarda tehlike yaratırken 67’de Burak’ın sağdan ortasında Telles farkı ikiye çıkardı: 3-1... İşte bu gol sonrasında G.Saraylılar maçı ‘bitirirken’ cezayı 85’te İbrahim Akın kesti Musa Nizam’ın asistinde: 3-2.
SONRASI zordu konuk takım için... Sivas kaçırdıkça kaçırdı... 3puan ise sarı-kırmızı taraftar kaldı.

Haberin Devamı