Gazete Vatan Logo
Futbol Seçim manevrası

Seçim manevrası

Haziranda seçim istendi. Gerekçeler 4 madde: Delegelere siyasi baskı var. Milli Takım etkilenir. Ligler oynanırken genel kurul olmaz. Ekonomik zarar söz konusu

Ve Haluk Ulusoy da “seçim” dedi. Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu dün yaptığı olağanüstü toplantıda sürpriz bir girişimde bulundu. Bazı üyelere telefonla ulaşılarak gerçekleştirilen ve gündeminde tek madde bulunan toplantıda, Haziran ayında yapılacak olağan mali kongrede seçim kararı alınması kararlaştırıldı. Federasyon, delegelere yapılan siyasi baskılar, milli takımın zarar görmemesi, ligler oynanırken bir genel kurul yapılmasının doğuracağı sakıncalar ve üst üste iki genel kurul yapılması halinde yaşanacak ekonomik zararı, aldıkları bu karara gerekçe gösterdi.

Edinilen bilgilere göre, bayram boyunca delegelerle görüşen ve özellikle de yerel yönetimler ile GSGM’ne bağlı Özürlüler Federasyonu delegelerinden “Çok ciddi baskı altındayız. İstemeye istemeye genel kurul çağrısı için imza verdik” şeklinde şikayetler alan Haluk Ulusoy, bayramın son günü kendisine destek veren bazı kulüp başkanları ve yönetimdeki kurmaylarıyla yaptığı görüşmelerin ardından, mali genel kurulda seçim kararı alınması için düğmeye bastı.

4 BAŞKANDAN DESTEK
PERİLİ Köşk’te gerçekleştirilen yılın ilk toplantısında yoğun tartışmalar yaşandı. Bazı üyeler, “Ortada olağanüstü bir durum yok bu nedenle bir seçime gidilmesi yanlış. Zaten bizim söylemimiz de böyleydi. Şimdi kendi iddiamızı çürütüyoruz. Karşımızdakileri haklı çıkarmış oluyoruz. Bırakalım eğer toplayabilerlerse imza toplasınlar ve öyle genel kurula gidelim” deyip, Mali Genel Kurul’da seçim kararı alınmasına karşı çıktı.

Haluk Ulusoy ve Kemal Kapulluoğlu ise “Ortada delegelere yapılan çok ciddi baskılar var. Milli takımımız çok başarılı, bu başarının sekteye uğratılmasına göz yumamayız. Haziran ayındaki genel kurulda seçim kararı alır, Temmuz ayında da seçime gideriz” diye konuştuğu öğrenildi. Son Kulüpler Birliği toplantısında “mali genel kurulda seçim kararı alınsın” diyen Cemal Aydın, Ali İpek, Nuri Albayrak ve İlhan Cavcav gibi kulüp başkanları da, federasyonun dünkü kararına destek verdiler.

‘Gelsinler, bu SEÇİMİ 21 gün içinde yapalım’
Levent Kızıl: “Bir haftada ne değişti de, daha önce seçime karşı çakan Haluk Ulusoy şimdi seçim diyor? Biz kaos bir an önce sona ersin istiyoruz. Seçim en kısa sürede olsun.”

ULUSOY cephesinin sürpriz “Temmuzda seçime gidelim” önerisinde bulunması, muhalif kanat tarafından “Zaman kazanmak için yapılmış bir hareket” olarak nitelendi. VATAN’a bu konuda bir açıklama yapan Bursaspor Başkanı Levent Kızıl şunları söyledi:

“Bir hafta içinde ne değişti de, daha önce seçime karşı çakan Haluk Ulusoy şimdi seçim diyor? Biz bir an önce kaos bitsin istiyoruz. Eğer sayın Ulusoy seçim olma ihtimalini kabul ediyorsa, niye seçimi hazirana ötelemektedir? Gelsinler, yasal olarak en kısa süre olan 21 günde seçimi yapalım. Böylece ne kaos olur, ne de milli takım etkilenir. Biz daha önce çizdiğimiz programa göre hareket etmeye devam edeceğiz. Şu anda 90’ı aşan imza elimizde. Bu rakamı 113’e taşıyıp seçimli genel kurul çağrısında bulunucağız. Pazartesi günü noter tasdikli imzalarımızı yapacağımız basın toplantısıyla kamuoyuna açıklayacağız. Ardından da yasal prosedürü uygulayıp federasyona ileteceğiz. Sonra çağrı bekleyeceğiz.”

İbrahim Seten : F.Bahçe’yi olumsuz etkiler
ANAFİKRİ baştan hemen söyleyeyim: Ben Haluk Ulusoy’a ve onun anlayışına güvenmiyorum. Aynı şeyi Futbol Federasyonu delegeleri de düşünüyor olmalı ki, en geç pazartesi günü, federasyonun düşmesi için fiziken yeterli 113 imza toplanıp notere teslim edilecek.

Mevzuyu tam anlamak için en başına dönmek lazım. Ulusoy ne demişti? “Seçime gerek yok.” Ama haziran ayındaki mali genel kurula seçim maddesini eklemeyi bizzat kendi yönetiminde tartıştı dün. Ulusoy başka ne demişti? “Karşı taraf 70 imzayı toplasın, 20 imza da ben verdireceğim.” Yani kendisine karşı oluşan muhalefeti o kadar cılız görüyordu ki, 70’i bile bulamazlardı. Ama ne oldu? Karşı taraf çoğunluğu, yani 113 imzayı bile geçiyor.

Ayrıca Ulusoy’un “Siyasi iktidar federasyon delegelerine baskı uyguluyor” savunmasını manasız buluyorum. O zaman Ulusoy Federasyonu neden 2. ve 3. Lig takımlarına, Altay’a, Sarıyer’e, diğerlerine oylarını alma karşılığında paralar dağıttı? Onlar da kendi bildikleri gibi siyaset yaptılar. Ve kaybediyorlar.

“Seçimi haziranda yapalım” fikri Beşiktaş, Trabzon, Adnan Polat ve Cemal Aydın’ı memnun edecek bir formül. Çünkü bu 4’ü henüz hiç imza vermedi. F.Bahçe ise ‘seçim’ olsun diye 7 imza birden verdi. Geçen sene ne olmuştu? Ulusoy “Bizden olan kazansın” deyip G.Saray, Beşiktaş ve Denizli’yi (bence) kollamıştı. Eğer haziranda seçim yapılırsa, F.Bahçe’nin geçen sezon başına gelenlerin aynısının yaşanmayacağını kimse garanti edemez.

Beşiktaş, G.Saray ve Trabzon olmadan 113 imzayı toplayabilen bir güce, üstelik arkasında siyasi iktidar da varsa, kimse dayanamaz. Hele son 1 yılda doğru dürüst hiçbir icraatı olmayan bu federasyon hiç konuşmamalı... Çünkü, kılıçla yaşayan, kılıçla ölür...

Tayfun Bayındır: Haluk Ulusoy “şah” dedi
HALUK Ulusoy ve muahlifleri arasındaki “kaos” oyununda Ulusoy son hamlesini yaptı ve “şah” dedi. Ulusoy dün sürpriz bir biçimde seçim önerisi getirdi. Temel gerekçesi “delegelere yapılan baskılar”. Ki bu baskıları duymayan kalmadı. (Burada şu açıklamayı yapmak boynumuzun borcu. Özerk futbolun bütün genel kurullarını izledim ve hepsinde tüm grupların delegelere baskı yaptığını gördüm. Buna Ulusoy da dahildir, Hasan Doğan da. Ama hiçbirinde siyasi baskı bu dönem kadar açık ve tehditkâr olmadı)

Görünen o ki Ulusoy cephesi kontratağa kalktı. Bu sürpriz atağın sonuçlarını pazartesi net bir biçimde göreceğiz. Ben hâlâ iplerin Ulusoy’un elinde olduğunu ve yeterli imza toplansa bile seçimi en az 90 gün ileriye atabileceğini düşünüyorum. Peki bu durum Ulusoy’a koltuğunu koruma şansı verir mi? Bence hayır...

Haberin Devamı