Gazete Vatan Logo
Moto GP Şampiyonlar umutlu!

Şampiyonlar umutlu!

Milli motosikletçiler Şakir Şenkalaycı ve Toprak Razgatlıoğlu, Türk motor sporlarının önünün açık olduğunu ve gelecekte bu alanda büyük başarıların elde edileceğini ifade etti.

Şampiyonlar umutlu!

Kariyeri boyunca elde ettiği Avrupa ve Türkiye şampiyonluklarından dolayı kendinden sıkça söz ettiren Şakir Şenkalaycı, son olarak Dakar Rallisi'nde Türkiye'yi temsil ederek dünyanın en zorlu yarışını tamamlamayı başardı.

Türkiye'de yarıştığı tüm kategorilerde şampiyon olarak "Şampiyonlar Şampiyonu" unvanını alan 35 yaşındaki Şakir Şenkalaycı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de motosiklet camiasının çok uç noktalara gelmeye başladığını belirtti.

Dünyada yarışan çok az sayıda Türk sporcunun olduğuna dikkati çeken Şakir, "Kenan Sofuoğlu önderliğinde gün geçtikçe sporcu sayısı artmaya başlıyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Kenan yurt dışındaki yarışları organize ediyor, biz de ülkemizdeki yarışları organize etmeye, ağabeylik yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Milli sporcu Şakir, Türk motosikletinin son dönemde önemli sporcular yetiştirmeye başladığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Kenan Sofuoğlu, Toprak Razgatlıoğlu, Şakir Şenkalaycı gibi birçok yarışçı çok yakın bir zaman sonra dünyayı fethetmeye başlayacak. İnşallah ben, 2018 yılında Dakar Rallisi'nde ülkemizi temsil edeceğim. Kenan ve Toprak, pistte Dünya Şampiyonası'nda bizleri temsil edecek."

Haberin Devamı

"Kenan ağabeyin açtığı yoldan devam ediyoruz"

Türkiye ve Avrupa şampiyonluklarını genç yaşta elde eden milli sporcu Toprak Razgatlıoğlu da Türkiye Motorsporları Federasyonunun düzenlediği organizasyonlarda 2009, 2011 ve 2012'de şampiyonluğu yaşamasının yanı sıra 2015 yılında Avrupa Superstock 600 yarışlarında zirvede yer aldı.

20 yaşındaki Toprak, motosiklet sporuna babası sayesinde başladığını ve Kenan Sofuoğlu'nun destekleriyle bulunduğu noktaya geldiğini anlattı.

"Kenan ağabeyi örnek aldım." diyen Razgatlıoğlu, bu sporun destek ve yönlendirme olmadan yapılamayacağının altını çizerek, "Kenan ağabey elimizden tutmasa, Avrupa şampiyonalarında yarışamazdık. Kenan ağabeyin açtığı yoldan biz devam ediyoruz. İnşallah arkamızdan gelenler için biz de bir yol açacağız." diye konuştu.

Türkiye'de, motosikleti Kenan Sofuoğlu'nun duyurduğunu dile getiren Toprak, "İnşallah ileriki zamanlarda daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Çünkü tek ben yokum, arkamızdan gelecek olan başka kardeşlerimiz de var. Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz, daha da iyisini yapacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı