Gazete Vatan Logo
Espor Şampiyon 1907 Fenerbahçe Derneği Espor

Şampiyon 1907 Fenerbahçe Derneği Espor

League of Legends Türkiye Büyük Finali'nde BAU SuperMassive'i 3-0 mağlup eden 1907 Fenerbahçe Derneği Espor, şampiyonluğunu ilan etti.

Şampiyon 1907 Fenerbahçe Derneği Espor

Ülker Spor ve Etkinlik Alanı'nda 10.000 kişiyi aşkın izleyici karşısında oynanan final, büyük görsel şölen yaşattı. Maçın başlamasından önce sahadaki ışık şovları dikkat çekerken, şampiyonluk kupası da hazırlanan bir düzenek ile tavandan indirildi. Yarı finalde Oyunfor.CREW'i eleyen 1907 Fenerbahçe ve Team AURORA'yı deviren SuperMassive, finalde karşılaşan iki ekip oldu.

Favorinin olmadığı ve mücadele gücü yüksek bir karşılaşmanın beklendiği finalde 1907 Fenerbahçe fark yaratan takım oldu. Takım içi iletişim ve birlikte hareket etme olgusunu haritada çok iyi uygulayan ve bunu izleyenlere hissettiren 1907 Fenerbahçe, 5 maçlık seri üzerinden oynanan dev finalde rakibine galibiyet şansı tanımadı ve baskın bir oyunla mücadeleden 3-0'lık zaferle ayrılarak Şampiyonluk Ligi Yaz Mevsimi'ni şampiyon olarak tamamladı. Normal sezonu da zirvede kapatan 1907 Fenerbahçe, ülkemizi eylülde Çin'de gerçekleştirilecek olan League of Legends Dünya Şampiyonası'nda (Worlds) temsil etmeye de hak kazandı.

1907 Fenerbahçe, kurulduğu ilk sene League of Legends Türkiye Büyük Finali'ni kazanmayı başardı.

Haberin Devamı

Hem takımının hem de ligin en iyi oyuncusu olarak gösterilen orta koridor oyuncusu "Frozen" lakaplı Tae-Il Kim, çok iyi bir maç çıkardı ve finalin en iyi oyuncusu (MVP) seçilmeyi başardı.

Maçı takip edenler arasında Fenerbahçe'nin eski yöneticisi olan Ali Koç da vardı. 1907 Fenerbahçe Derneği Espor kulübünün başkanı konumunda olan Ali Koç, 1907 Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu ilan etmesinden sonra sahaya inerek oyuncuları tebrik etti. Koç, tribünlerle beraber karşılıklı tezahürat da yaptı. (NTV Spor)