Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 'Sahaya yüreğini koyan kazanacak'

'Sahaya yüreğini koyan kazanacak'

Final-Four'a adını yazdıran Eczacıbaşı VitrA'nın iki yıldızı Christiane Fürst ve Gülden Kayalar'dan özel açıklamalar.

'Sahaya yüreğini koyan kazanacak'

VOLERO Zürih’i deplasmanda altın setle eleyerek, 4-5 Nisan’da Polonya’da gerçekleşecek Final-Four’a katılmaya hak kazanan Eczacıbaşı VitrA’nın iki başarılı ismi Christiane Fürst ve Gülden Kayalar Kuzubaşıoğlu, VakıfBank’la oynayacakları yarı final mücadelesi VATAN’a özel açıklamalar yaptı.

Final-four’da tek hedeflerinin şampiyonluğa ulaşmak olduğunu ifade eden ikilin öne çıkan sözleri şöyle:

FÜRST: “Volera Zürih’i elediğimiz için çok mutluyum. İnanılmaz bir maçtı. Karşımızda çok güçlü bir takım vardı. Sonuna kadar savaşmak zorunda kaldık.

FINAL-four’a yaklaşık 1 ayımız var hazırlanmak için. İyi yoldayız. Yanlışlarımızı ve eksiklerimizi düzeltmek için daha çok çalışmalıyız. Çok inanılmaz bir dörtlü final olacak. VakıfBank’la aslında finalde karşılaşmamız lazım ama yarı finalde karşılaşacağız. Yapabileceğimiz her şeyi yapacağız.

GÜLDEN: “Öncelikle mutluyuz. Bu kadar stresli olacağımızı düşünmemiştik. Zürih’te maç oynamak gerçekten çok zor. İstanbul’da rahat kazanmıştık ama bunun telafisi olmadığı için stres altındaydık. Altın seti almak büyük bir başarıydı. İlk hedefimiz olan final-four’a ulaştık. Şimdi şampiyon olmak istiyoruz.

Haberin Devamı

YİNE 2 Türk takımının final-four’da olması çok güzel bir şey. Kim iyi, güçlü ve sahaya yüreğini koyarsa o kazanacak. Finale çıkan biz olmak istiyoruz. Evet bu sezon oynadığımız 2 maçı da biz kazandık ama bu çok önemli değil. Orada ortam çok farklı olacak iyi olan kazanacak.”

'YARI FİNALDE EŞLEŞMEK SAÇMA'
GÜLDEN, VakıfBank’la yarı finalde eşleşmelerinin anlamsız olduğunu kaydederek şunları söyledi: “Türkiye’de takımlar çok fazla yatırım yapıyor. Ama CEV’in kuralı gereği yarı finalde karşılaşıyoruz. Bence bu çok saçma. Neden finalde karşılaşamıyoruz anlamıyorum.”
'BARİZ HAKEM HATALARI YAPILDI'
HAKEM kararları hakkında söylenecek çok şey olduğunu belirten Gülden “Emek veriyoruz. Ama verdiği bazı kararlar apaçık ortada. Emek hırsızlığı yapmasınlar. Çok zor şartlarda buraya geliniyor. Bariz hatalar olduğunu düşünüyorum. Onlar da insan, hata yapabilirler. Ama bazı hatalar kasıtlı yapılmış gibiydi, o yüzden bizi çok zorladı” dedi.

Haberin Devamı