Gazete Vatan Logo
Futbol Rijkaard: "Oyuncularım yorgundu"

Rijkaard: "Oyuncularım yorgundu"

Galatasaray teknik direktörü Frank Rijkaard, birçok oyuncununun yorgun olduğunu ancak bunun Eskişehir yenilgisi için mazeret olamayacağını söyledi.

Rijkaard, Eskişehirspor karşısında alınan 2-1'lik mağlubiyetin ardından yaptığı değerlendirmede kötü oynadıklarını söyledi.

Hollandalı teknik adam, "kötü bir mağlubiyet aldık. Rakibimiz tam bizim düşündüğümüz gibi oynadı. Maçın başında çok basit top kayıpları yaptık. Baktığımız zaman ilk golü, sadece bizim hatamızdan dolayı buldular. Futbolcularımı bu konuda ciddi şekilde uyarmıştım" dedi.

Tehlikeli bölgede basit top kayıpları yapmamaları gerektiğini vurgulayan Rijkaard, "maçın geneline baktığımız zaman Eskişehirspor bizden daha iyi oynadı ve galibiyeti hak etti” ifadelerini kullandı.

Oyuncularının büyük bir bölümünün yorgun olduğunu belirten Rijkaard, “Yenilginin tabii ki belli bir sebebi yok ama milli takıma birçok oyuncumuz gidiyor ve hemen hemen hepsi de yorgun olarak takıma döndü. Kasımpaşa maçında çok iyi oynadık ve kapasitemizi sahaya yansıttık ama baktığımız zaman Eskişehirspor karşısında ciddi yorgunluk sinyalleri aldık" dedi.

Rijkaard, özellikle Arda'nın beklentilerinin altında bir performans gösterdiğini vurgulayarak, "tabii ki bu anlattıklarım bir sebep olamaz. Biz Galatasaray olarak, yorgun da olsak Eskişehirspor'u yenmeliydik" diye konuştu.

Rijkaard, "takımımızda bugün iyi futbol sergileyen, göze batan bir oyuncu yoktu. İlla birini söylemem gerekirse, bu ismi Eskişehirspor'da aramalıyız. Biz de ise Jo'nun performansı diğer arkadaşlarına göre daha iyiydi. Sahanın her yerinde mücadele etti. Elinden gelen her şeyi yaptı" dedi.

Deneyimli teknik adam, Giovani'yi neden ilk 11'de oynatmadığı yönündeki bir soruya "milli takım maçı için çok uzun bir yolculuk yaparak ABD'ye gitti. Zaman farkı var, yorgun döndü ve antrenmanlara başladı. Onu korumak amaçlı, sakatlanmasını önlemek için ilk 11'de başlatmadık" cevabını verdi.

Haberin Devamı