Gazete Vatan Logo
Basketbol Rahat bir n'EFES' aldı

Rahat bir n'EFES' aldı

Anadolu Efes, 3 maçlık mağlubiyet serisine Limoges karşısında son verdi

Rahat bir n'EFES' aldı

Oyuna ilk andan itibaren ağırlığını koyan lacivert-beyazlılar ilk yarı sonunda Granger’ın sakatlığıyla sarsılsa da kontrolü hiç kaptırmadı. Fransızlar’ı 18 farkla geçen Efes’te Brown 21, Heurtel 20 sayı üretti

ÜST üste 3 maç kaybeden Anadolu Efes, Limoges galibiyetiyle yeniden hayata döndü. Heurtel’ın basketleriyle 5-0’lık seri yakalayarak başlayan Efes, pota altında ürettiği sayılarla ilk çeyreği 25-20 önde tamamladı. İkinci periyoda etkili başlayan ise Limoges oldu. Daniels’in serbest atışlarıyla farkı 2’e düşüren misafir takım, 14. dakikada durumu 29-31’e getirdi. Bu dakikadan sonra rakibine hücum şansı vermeyen Efes, Heurtel, 15-0’lık seri yaparak, 18. dakikada 44-29 üstünlük elde etti ve soyunma odasına 51-35 önde gitti.
DUSTON&SARIC KOPARDI
2. yarıda oyununu sertleştiren Fransa ekibi 8-0’lık seriyle farkı 8’e indirdi: 51-43. Konuk ekip, 28. dakikada farkı 6’ya (55-49) kadar düşürünce Ivkovic, mola aldı. Mola dönüşü Brown ve Diebler ile toparlanan Anadolu Efes, son çeyreğe 70-57 üstün girdi.
FİNAL periyodu karşılıklı basketlerle başladı. Duston ve Saric’le bulduğu basketlerle mücadeledeki üstünlüğünü koruyan Anadolu Efes, bu dakikadan sonra da Limoges’un kolay sayı bulmasına izin vermedi ve maçtan 92-74 galip ayrıldı.

Haberin Devamı