Gazete Vatan Logo
Futbol Özür dilemem

Özür dilemem

G.Saray Başkanı Adnan Polat, Abdi İpekçi’de ‘Özür’lük bir durum olmadığını açıkladı

G.SARAY Başkanı Adnan Polat, potadaki derbide yaşananlar nedeniyle F.Bahçe’den özür dilemeyeceğini söyledi. Olaylara neden olan taraftarların yaptıklarını asla tasvip etmediklerini belirten Polat “Mükemmel bir maç izliyorduk. Kim kazansa kaybedene yazık olacaktı. Ancak birkaç kendini bilmez galibiyetimize leke düşürdü. Olaylara karışan bizim seyircimizi asla affetmeyeceğiz. Sahaya atlayan kişileri mutlaka emniyete teslim edeceğiz.

AMA her şey mükemmel bir atmosferde cereyan ederken, F.Bahçe benchinin arkasında oturan bir kadın, arkasını dönerek taraftarlara el işareti yaptı ve bizim seyirci çığırından çıktı. Yine de seyircinin sahaya atlamaya ve rakip sporcuya saldırması çok çirkin. Ne cesaretle bunu yaptılar? Anlamak mümkün değil” açıklamasını yaptı.

SARI-KIRMIZILI kulübün başkanı “Olaylar sonrası F.Bahçe kulübünden özür dileyecek misiniz?” sorusuna ise “Çok üzgünüm. Galibiyete bile sevinemedim. Ama yine de F.Bahçe’den ya da Aziz Yıldırım’dan özür dilemem. Biz Saracoğlu’nda çok tatsız olaylar yaşadık. Onlar özür diledi mi? Derbi öncesindeki yemek davetinde bulunduk, onu bile kabul etmediler” yanıtını verdi.

Sponsor biletiyle ortalığı karıştırdı



DERBİDEKİ olayları başlattığı belirlenen Ayşe Demet Karabulut ve 10 kişi Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Mehmet Aydos’a ifade verdi. F.Bahçe taraftar grubu ’Kill for you’ üyesi olduğu belirlenen Karabulut’un sponsor firmanın biletiyle de maça girdiği tespit edildi. 11 şüpheli “icra-i rezalet”, “görevli memura mukavemet” ve “darp” suçlarından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BU arada Kanaltürk’te dün akşam yayınlanan ’Son Kale’ programına konuk olan Karabulut şunları söyledi: “Salona üstümde F.Bahçe’yi simgeleyen bir şey olmadan girdim. Görevliler bizi bencin arkasına oturttu. F.Bahçe’nin kaçırdığı bir sayı sonrası istem dışı ’ah nasıl kaçtı’ şeklinde ufak bir tepkimiz oldu. Sonra arkamızdaki seyirciler bize küfür etmeye ve üzerimize yabancı madde yağdırmaya başladı. Gelen bozuk paralar nedeniyle sol gözümde problem var. Atılanlardan canım yandı ama yaptığım hareket anlık bir refleksti. Bu benim G.Saray camiasına karşı değil, bunları atan 50-60 kişiye yaptığım bir hareketti.”

Dedehayır’dan çağrı: Salonlarda ‘fair-play’ öncülüğü yapacağız

G.SARAY Basketbol Şube Sorumlusu Ahmet Dedehayır, bu tür olayların önüne geçmek istediklerini belirtti. Dedehayır “Salonlarda fair-play öncülüğü yapacağız. Tahrik edici sözlerden uzak durulmalı” ifadelerini kullandı.

ANCAK bu sözleri söyleyen Dedehayır, daha önce İbrahim Kutluay’ın eşine küfür etmek, F.Bahçe seyircisine orta parmağını göstermek, kendi takımının oyuncularına küfretmek ve menajerine su şişesi atmak gibi vukuatlara da imza atmıştı.

Mosturoğlu iddia etti: ‘G.Saray önlem için hiçbir şey yapmadı’

F.BAHÇE Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, olayların önüne geçmek adına G.Saray yönetiminin hiçbir şey yapmadığını belirtti. Ahmet Dedehayır’ın açıklamasını samimi bulmadığını söyleyen Mosturoğlu, 20 Mayıs 2008’de F.Bahçe ile G.Saray Bayan Basketbol takımları arasında oynanan final serisi maçında çıkan olayların fitilini Dedehayır’ın ateşlediğini belirtti.

MOSTUROĞLU’NA, Ahmet Dedehayır ise şu yanıtı verdi: “O kim oluyor ki beni samimi bulmuyor. İşte zaten bu konuşmalar nedeniyle sporda anarşi oluyor.”

F.Bahçe: Yemek davetiyle sorunlar çözülmez

F.BAHÇE, resmi internet sitesinden G.Saray ile oynadıkları maçta çıkan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı. Yemek daveti ile sorunların çözülmeyeceği ifade edilerek, G.Saray yönetimine mesaj gönderilirken, sarı-kırmızılı yöneticiler sorumsuzlukla suçlandı. Bu tür olayların önüne geçilebilmesi için ise şu reçete sunuldu:

“ŞİDDET yasasının bir an önce hayata geçirilmesi ve bu olaylara karışanların bireysel suç kapsamında cezalandırılması gerekmektedir.

MEDYA objektif şekilde olayların üzerine gitmelidir.

KULÜPLER ve yöneticiler başta olmak üzere tüm spor kamuoyu da mutlak fair-play anlayışı içinde bu yeniden yapılanma sürecine samimiyetle destek vermelidir.”

F.BAHÇE yönetimi ayrıca adliyeye götürülenler hakkında suç duyurusu yaptıklarını, hukuki sürecin işletilmesi gerektiğini açıkladı.

Haberin Devamı