Gazete Vatan Logo
Futbol Neymar Jr's Five elemeleri başlıyor

Neymar Jr's Five elemeleri başlıyor

Türkiye'de gerçekleştirilecek "Neymar Jr's Five's" sokak futbolu turnuvası elemeleri, 18 ilde 20 Mart-9 Nisan arasında yapılacak.

Neymar Jr's Five elemeleri başlıyor

Barcelona'nın Brezilyalı yıldızı Neymar'ın adıyla gerçekleştirilen, "Neymar Jr’s Five’s" sokak futbolu turnuvasının Türkiye elemeleri, 20 Mart-9 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Organizasyonla ilgili yapılan açıklamaya göre elemeler, Bursa, Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Ankara, Manisa, Gaziantep, Sakarya, Samsun, İzmir, Adana, Kocaeli, Trabzon, Denizli, Kayseri, İstanbul, Konya ve Mersin’de yapılacak. Finali ise 24 Nisan'da Mersin'de gerçekleştirilecek turnuvada şampiyon olacak ekip, Brezilya'daki dünya finallerine katılım hakkı kazanacak.

Turnuvaya katılmak isteyen 6-25 yaş aralığındaki sporculardan oluşacak ekiplerin, "www.neymarjrsfive.com" internet adresinden kayıt yaptırabileceği belirtildi.

Beşe beş sokak futbolunun oynandığı turnuvada ilginç kurallar da dikkati çekiyor. Centilmenlik dışında kuralı olmayan turnuvanın en önemli özelliği ise gol yiyen takımdan bir oyuncunun saha dışına çıkması. Maç, takımlardan birinin son oyuncusu çıktığında veya 10 dakikalık oyun süresi dolduğunda sona eriyor.

Haberin Devamı

Dünya çapında gerçekleştirilen turnuvaların ardından birinci olan takımlar, Neymar'ın büyüdüğü ve profesyonel kariyerine başladığı Brezilya'nın Sao Paolo eyaletindeki Praia Grande şehrinde temmuz ayında organize edilecek finallere katılacak.

Dünya finalini kazanacak takımın, Neymar tarafından Barcelona'nın iç sahada oynayacağı bir maçta konuk edileceği bildirildi.