Gazete Vatan Logo
Futbol Mourinho'ya son tokat Klopp'tan

Mourinho'ya son tokat Klopp'tan

'Normal biri' Premier Lig'deki ilk galibiyetini 'özel biri' karşısında aldı.

Mourinho'ya son tokat Klopp'tan

4’te Ramires’le öne geçen Chelsea, 45 ve 74’te Coutinho, 83’te de Benteke’yi durduramadı. Liverpool’un bu sezonki 6. yenilgisini yaşattığı Mourinho da sallanan koltuğundan düşme noktasına geldi

PREMIER Lig’in 11. haftasında Stamford Bridge, Chelsea ile Liverpool’un randevusuna sahne oldu. Bir tarafta 1990’dan bu yana en kötü lig başlangıcını yapan Chelsea, diğer tarafta Alman çalıştırıcı Jürgen Klopp’la yeni bir sayfa açmak isteyen Liverpool vardı.

CHELSEA Menajeri Mourinho’nun takımdaki geleceğiyle ilgili yapılan spekülasyonlar nedeniyle Portekizli teknik adam açısından büyük önem taşıyan maça ev sahibi ekip adeta golle başladı. 4. dakikada Ramires’le öne geçen Maviler, golün ardından kendi yarı sahasına çekilerek temponun yükselmesine izin vermedi. Bu bölümde daha çok topla oynama şansı yakalayan Merseyside temsilcisi, ilk yarım saatlik dilimde uzaktan şutlarla kaleyi yokladı.

BENTEKE FİŞİ ÇEKTİ

MOURINHO’NUN, Hazard ve Willian gibi hızlı oyuncularla savunma arkasına sarkarak farkı arttırma planlarını 45+1’de Coutinho bozdu. Her iki takımın da kontrollü başladığı ikinci yarıda, ada futbolu ekolü olan uzun toplarla gol arayan konuk ekipte 75. dakikada tekrardan sahneye çıkan Brezilyalı Coutinho şık bir vuruşla takımını 2-1 öne geçirdi. Londra temsilcisi bu golün şokunu atlatamadan, oyuna sonradan giren Benteke 83’te farkı ikiye çıkardı. Ligde ilk galibiyetini alan Klopp, daha önce 4 kez rakip olup sadece 1 kez yenildiği Mourinho’yu devirmeyi başardı.

Haberin Devamı