Gazete Vatan Logo
Futbol Mourinho'dan ilginç itiraf

Mourinho'dan ilginç itiraf

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Chelsea'nin teknik direktörü Jose Mourinho İngiltere'de yayınlanan "Esquire" dergisine verdiği özel röportajda yeni nesil futbolcuların parayı ve ayna karşısına geçmeyi futboldan daha fazla düşünmeye başladığını söyledi.

Mourinho'dan ilginç itiraf

Mourinho " daha önce futbolcular mesleğini icra ederken ne kadar para kazanacağını düşünürdü şimdi ise daha sözleşmesini imzalamadan, ilk maçına çıkmadan zengin olmayı düşler hale geldiler" dedi. 51 yaşındaki teknik adam hocalık döneminde çok sayıdaki futbolcunun maç başlamadan aynanın karşısına geçip kendi özel durumu ile ilgilenir hale geldiğine şahit olduğuna dikkat çekerek "hakemler çıkış tünelinde futbolcuları beklerken onlar ayna karşısında son rütüşlarını yapıp sahaya çıkıyorlar sözlerini etti.

Portekizli hoca yeni nesil futbolculara bu durumlardan ders çıkartarak Frank Lampard ve John Terry gibi oyuncuları kendilerine örnek almasını istedi. Futbolda şampiyonluklar kazanmak isteyen kupalar kaldırma arzusunda olan futbolcuları görmek istediğini hatırlatan Mourinho, neticede bunları hedef haline getirenlerin sonunda parayı da kazanacağını savundu. Mourinho son olarak " futbolcularıma nasıl takım otobüsünde Twitter atmayın sözleri edebilirim ki aynı şeyi benim çocuklarım da yapıyor, sanırım bu hepimizin artık ortak sorunu haline geldi" açıklaması yaptı.

Haberin Devamı