Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'Mesele demir değil'

'Mesele demir değil'

Beşiktaş'ın efsane futbolcusu Ali Gültiken, divan kuruluna damga vuran Keçeci-Çebi gerginliğini değerlendirdi:

'Mesele demir değil'

Gültiken’e göre Ahmet Nur Çebi’nin daha önce Antalya’da gazetecilere söylediği “Siz demiri bırakın, transferlere bakın” sözlerini Keçeci’nin divandan 4 gün önce köşesinde yeniden gündeme getirmesi ikili arasındaki fitili ateşledi

BEŞİKTAŞ’IN divan kurulu toplantısında Atıf Keçeci ile kulübün 2. başkanı Ahmet Nur Çebi arasındaki tartışmanın yankıları sürüyor. Başkana yakınlığı ile bilinen ve konuşmasında da “Fikret Orman ile bir gönül bağım vardır. Ama bir yanlışlık varsa babamı da dinlemem” diyen Keçeci, Çebi’ye şöyle yüklendi:
KEÇECİ: DEMİR KANTARI GEREK
“BU işler baba parası yemeye benzemez. Maalesef bazıları kulübe demir satıyor. Kızımın ve oğlumun kulübe iş yaptığı söyleniyor. Beşiktaş’ın 2. başkanı kulübe demir satıyor. Beşiktaş’ın avan projesinde 18 bin ton demir olması gerek, deniyor. Bu rakamın 25 bin tona çıkması nasıl bir iştir? Demir konusunda Vodafone Arena’nın önünde demir kantarı olması gerektiğini düşünüyorum. Kantar nerede?”
ÇEBİ: HARAM LOKMA YEMEDİM
DAHA sonra söz alan Ahmet Nur Çebi, Keçeci’nin kendisini 4 yıldır yalan ithamlarla eleştirdiğini belirterek şu açıklamayı yaptı: “Beşiktaş üzerinden kişisel hesaplarınızı görmeyin. Beşiktaş’ı rahat bırakın. Ben kişisel hesaplarımı dışarıda göreceğim ve hakkımı arayacağım. Hiçbir gazeteciye ’Ben kefaletimi aldım, verdim’ demedim. Benimle yüzleştirin. Sesinizi yükseltip atıp tutuyorsunuz. Gırtlağımdan haram geçmedi. Beni aşağılayamazsınız. Denetleme Kurulu’nu verdiğim demir konusunda incelemeye çağırıyorum. Eğer bir hata varsa bin katını vermeye ve Beşiktaş’ı terk etmeye hazırım.”
‘SEBEP ANTALYA’DAKİ OLAY’
DEMİR üzerinden yapılan bu tartışma Divan Kurulu’nda atmosferi bir anda gererken, siyah-beyazlıların efsane futbolcusu ve camianın önde gelen isimlerinden Ali Gültiken konuya yeni bir boyut kazandırdı. Gültiken, TRT Türk’te Stüdyo Futbol programında Çebi ve Keçeci arasındaki gerginliğin temelinde farklı bir konunun yattığını ileri sürdü. “Mesele sadece demir meselesi değil” diyen Gültiken, “Geçmişten Keçeci’nin mali genel kurulda gündeme getirdiği konunun (demir) konuşulmaması ve Antalya’da olan bir olay var. Çebi’nin konuştuğu. O konuların tekrar yazılıp gündeme getirilmesi nedeniyle böyle bir tartışma yaşandı” ifadelerini kullandı.
‘ÇEBİ, FİKRET ORMAN’I İTHAM ETTİ’

Haberin Devamı

GÜLTİKEN’İN dile getirdiği olayı Keçeci, 11 Kasım’da Zaman’daki köşesindeki şu ifadelerle kaleme almıştı: “Orada bulunan gazete muhabirlerini bir yemekte toplayarak olmayanları da telefon ile arayarak kendini “efsane” olarak lanse edip 7 yöneticinin kefalet imzalarını inkar ederek “Şahsi kefaletiyle kulübe para temin ettiği masalını anlatıyor. Devamla orada bulunan gazetecilere ‘Siz demir işini boş verin transferleri bir araştırın’ diyor. Son dönem yapılan transferlerin başında Başkan Fikret Orman var. Doğrudan onu itham ediyor...”

Haberin Devamı