Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Manchester City-Inter finali öncesi dikkat çeken Haaland detayı

Manchester City-Inter finali öncesi dikkat çeken Haaland detayı

Avrupa'da futbolun zirvesi bu akşam İstanbul'da sahnelenecek. Manchester City ile Inter, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda Avrupa'nın en büyük kupasını kazanmak için karşı karşıya gelecek. İngiliz basını, 2005'te Liverpool'un kazandığı unutulmaz finali manşetlere taşırken dikkat çeken Haaland detayını okuyucularıyla paylaştı.

Manchester City-Inter finali öncesi dikkat çeken Haaland detayı

İstanbul ikinci kez Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacak. 2005 yılında Liverpool ile Milan uzun yıllar unutulmayacak bir final maçında Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda karşılaşmıştı.

Milan 3-0 öne geçtiği karşılaşmada Liverpool'un hafızalardan silinmeyecek geri dönüşüne engel olamamış ve dev final penaltı atışlarıyla Liverpool'un zaferiyle noktalanmıştı.

İstanbul'daki dev finalde yine bir İngiliz ve İtalyan takımı karşılaşacak. Guardiola önderliğinde Haaland, İlkay, De Bruyne, Jack Grealish ve Bernardo Silva gibi dünyaca ünlü starlarla İstanbul'a gelen Manchester City; Simone Inzaghi ile finallerde kazanma akışkanlığı kazanan Inter ile Avrupa'nın en büyüğü olmak için kozlarını paylaşacak.

Dev final ayrıca iki Türk yıldızın da rekabetine tanıklık edecek. Türk asıllı Alman yıldız İlkay Gündoğan ile A Milli Takım'ın yıldızı Hakan Çalhanoğlu, Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmak adına sahada ter dökecek.

2005 FİNALİNİ UNUTAMIYORLAR

Milliyet'ten Ahmet Turna'nın haberine göre; İngiliz ve İtalyan basını için Atatürk Olimpiyat Stadyumu iki farklı hikayeyi içinde barındırıyor. Bizi hüzün biri mutluluk. İngilizler, Liverpool'un unutulmaz geri dönüşünü yıllar geçse de unutamıyor.

Haberin Devamı

Daily Mail gazetesi, Manchester City'nin Inter karşısında favori olduğunu hatırlattı. Gazete Liverpool'un 2005 yılında Premier Lig'de bekleneni veremese de İstanbul'da zaferi getiren bütünlüğü sağladığını belirtti.

City'nin favori takım rehavetine kapılması durumunda 2005 yılındaki hayal kırıklığını yaşayabileceğini aktaran Daily Mail, "En son bir takım Şampiyonlar Ligi finaline Inter kadar heyecansız başladığında biz de İstanbul'daydık. On sekiz yıl önce Liverpool, Premier Lig'i ilk dörde bile giremeden burada AC Milan ile oynadı ve ne olduğunu hepimiz biliyoruz." ifadelerini kullanarak finaldeki potansiyel tehlikenin altını çizdi.

Haberde Inter'in 2005 yılındaki Liverpool gibi favori olmadan kupayı kazanmak için İstanbul'a geldiğine vurgu yapılırken City'nin favori olarak gösterilmesinin takımı rehavete sokabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

INZAGHI'DEN HAALAND'A ÖZEL PLAN

Inter Teknik Direktörü Simone Inzaghi, Manchester City'nin Norveöli gol makinesi Erling Haaland'a finale özel bir plan hazırladı. Daily Mail "Inzaghi, taktik olarak mümkün olabildiğince City'ye baskı yapmaya çalışacağını söyledi. Hiç kuşku yok ki Haaland, Inter için en büyük tehdit" ifadelerine yer verdi.

İtalyan teknik adam, Haaland'a özel bir plan hazırlayacaklarını ifade ederek, "Evet, onun için özel bir fikrimiz var. Bir şeyler hazırladık. Takım sadece Erling Haaland ile değil, tüm City takımıyla uğraşmak zorunda kalacak. Bunu başarabiliriz." sölerini kullandı.

GUARDIOLA: INTER SADECE SAVUNMA YAPMAYACAK

Manchester City menajeri Guardiola, İstanbul'daki finalde Inter'in sadece savunma yapmayacağını ve oldukça tehlikeli oyunculara sahip olduğunu söyledi.

Guardiola, "Inter sadece savunma takımı değil. İtalyan takımlarının yalnızca savunmayı bildiğine, ancak Inter'in başka birçok şeyi yapabileceğine dair bir inanç var. Acerbi, Darmian, Bastoni ve Onana başlangıç oyunlarında oldukça etkili. Lautaro Martinez'den Joaquin Correa'ya kadar tüm forvetler nasıl tehlikeli olunacağını biliyorlar. Inter topu tutma ve bitirme yeteneğine sahip, merkezden ve kanatlardan nasıl atak yapacaklarını biliyorlar. Bir planımız, bir fikrimiz olacak ve bunu oyunculara ileteceğiz. İyi giderse, gün iyi olacak." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Guardiola, Erling Haaland'ın gol ortalamaları hakkında gelen bir soruya ise "Erling Haaland'ın ortalama gol sayıları hakkında konuşmak için burada değilim. Erling Haaland'ın gol attığı konusunda şüpheleriniz varsa, siz yalnız bir insansınız." şeklinde cevap verdi.

HAALAND: HAYATIM BOYUNCA ŞAMPİYONLAR LİGİ'Nİ HAYAL ETTİM

Manchester City'nin Norveçli süperstarı Erling Haaland, dev final öncesi İtalyan La Gazzetta dello Sport'a açıklamalarda bulundu.

Erling Haaland'ın röportajından satırbaşları şu şekilde:

Erling, finale hazır mısın?

“Evet, çok ileriye ya da çok geriye bakmadan anı yaşamak istiyorum. Sadece ne olacağını düşünüyorum."

Haberin Devamı

Inter hakkında ne düşünüyorsun?

"Rakipler hakkında çok konuşmayı sevmem. Kendime ve takımıma odaklanmayı tercih ederim. Hayatı bizim için zorlaştıracak güçlü bir takımla karşı karşıyayız. Kazanmak için zirvede oynamalıyız.”

Lukaku geçtiğimiz günlerde senin için önümüzdeki 10 yıla damga vuracağını söyledi. Haklı mı?

“Ondan güzel sözlerdi, takdir ettim. Ama sadece bir sonraki maçı düşünüyorum."

Manchester City'nin Şampiyonlar Ligi'ni kazanacağını söyledini. Bunun için ekstra bir sorumluluk hissediyor musunuz?

“Baskı hissetmiyorum desem yalan olur, tabii ki hissediyorum. Ben gelmeden önceki 5 yılda 4 kez Premier Lig'i kazanmışlardı, neredeyse her şeyi kazanmışlardı. Bunu nasıl yapacaklarını zaten bildikleri açık. Eksik olan tek şey Şampiyonlar Ligi, bu yüzden açık ki onu kazanmaya yardım etmek, kulübün daha önce hiç yapmadığı bir şeyi yapmaya çalışmak için buradayım. Elimden gelenin en iyisini yapacağım, çünkü başarmak benim için her şey demek."

Şampiyonlar Ligi'ni kazanmanın hayalini kurmaya başladığında arabada müzik olarak Şampiyonlar Ligi marşını dinleyen biri miydin?

“Hayatım boyunca, hatırlayabildiğimden beri. Bir süredir dinliyorum"

İzlediğiniz ilk Şampiyonlar Ligi finalini hatırlıyor musunuz?

“Manchester United-Chelsea 2008, neredeyse 8 yaşındaydım. Oyuncuların kazandıktan sonra nasıl kutladığını görünce ben de yapabileceğimi hayal etmeye başladım. Bu sefer gerçekten çok yakınız."

Eleştiriler sizi rahatsız ediyor mu?

"Her şeyi okumam, çünkü okusaydım belki delirirdim ama yine de bazı şeyler beni etkiliyor. Bazen eleştirilmenin iyi olduğunu düşünüyorum: Neredeyse her maçta gol attım ama yine de eleştiriliyorum. Yani sorun değil, sadece gülümsemek ve hayatın tadını çıkarmak gerekiyor."

İLKAY GÜNDOĞAN, DEV FİNAL ÖNCESİ UEFA'YA KONUŞTU

Manchester City'nin Türk asıllı Alman yıldızı İlkay Gündoğan, Inter ile oynayacakları Şampiyonlar Ligi finali öncesi UEFA'ya önemli açıklamalarda bulundu.

İlkay'ın UEFA'ya verdiği demeçler şu şekilde:

"Türkiye ailemin anavatanı. Bu finalde oynayabilmek, doğal olarak beni inanılmaz gururlandırıyor. Ailem dört gözle bekliyor, arkadaşlarım dört gözle bekliyor ve tabii ki ben de çok bekliyorum.

Takım içinde inanılmaz bir kaliteye sahibiz. Harika oyuncularımız var. Ayrıca taktiksel olarak bize tekrar tekrar meydan okuyan, bizi sürekli yeni bir seviyeye taşıyan ve aynı zamanda sorunlarımıza çözümler bulan harika bir menajerimiz var. Belirli bir oyunda çok iyi sonuç alamadığımız anlarda her zaman başvurabileceğimiz alternatifler var. Bu karışım son derece iyi ve eğer zihinsel olarak güçlüysek ve son haftalarda sahip olduğumuz tutuma sahipsek, o zaman bizi yenebilecek çok fazla takım göremiyorum."

"INTER'E KARŞI DİKKATLİ OLMALIYIZ"

"Inter finale boşuna gelmedi. Bu yıl liglerini kazanmaları için yeterli olmasa da harika niteliklere sahipler. Ama daha yeni ulusal kupayı kazandılar. Kupa kazanmasını bilen bir takım. Oyun tarzlarında çok agresifler. Belki daha çok savunma tarafına odaklanıyorlar ama aynı zamanda ileriye dönük inanılmaz niteliklere sahipler. Onlar çok istikrarlı bir takım.

Genelde çok fazla gol yemezler, bu yüzden kolay olmayacak. Topu almamıza izin vermekten muhtemelen mutlu olacaklarını biliyoruz ve bundan en iyi şekilde yararlanmak bizim elimizde olacak. Karşı ataklara dikkat etmemiz gerekecek. Tamamen uyanık olmalıyız. Özellikle finalde her şey olabilir. Bu yüzden tamamen odaklanmalıyız."

HAALAND HAKKINDA

"Şu anda dünyanın en iyi forveti olabilir. Takımımıza çok şey katıyor. Fiziğiyle, zekasıyla, hızıyla ve tabii ki golleriyle de bize ayrı bir nitelik kazandırıyor. Son birkaç yılda, takımda klasik bir 9 numaramız yoktu. Bu nedenle biraz daha esnek, biraz farklı oynamamız gerekiyordu.

Artık ceza sahası içinde yüksek hava topları da dahil olmak üzere topu kontrol edebilen birinin olduğunu biliyoruz. Aklını çok iyi kullanıyor ve uzun boylu, güçlü stoperlere karşı savaşları kazanabiliyor. Bu da oyunumuza yepyeni bir boyut katıyor. Bize yeni bir dinamizm veriyor. Ayrıca harika bir zihniyet ve karakter getiriyor. Bize şimdiden çok yardımcı oldu. Umarız finalde de bize yardımcı olabilir."

HAKAN ÇALHANOĞLU: TÜRK HALKI İLKAY'I DEĞİL BENİ DESTEKLEYECEK

Inter'de forma giyen milli yıldızımız Hakan Çalhanoğlu, Manchester City ile oynayacakları zorlu final öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Hakan Çalhanoğlu şunları söyledi:

"Şimdiye kadar her zaman yaptığımız gibi her şeyimizi vererek oynayacağız. Manchester City güçlü ama sahaya çıkmak için sabırsızlanıyoruz. Inter 13 yıldır finale çıkamadı ve şimdi elimizde bu büyük fırsat var. Geçen sezona göre daha iyi durumdayız ve kazanmak için her şeyimizi vereceğiz. Yüreğimizi ve sahada sahip olduğumuz her şeyi içimizde bırakacağız.

Kendime güveniyorum. Gol atmak ve kazanmak için her şeyi yapacağız. Onlar da hazırlanıyorlar ve maçı hafife almayacaklar. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım.

Ülkemde bu finali oynamaktan mutlu ve gururluyum. Ülkembeni destekleyecek ve benim için dua edecek. Bir Türk oyuncu olarak bu kupayı kaldıracağıma inanıyorum. Kolay olmayacak ama tüm kalbimizi verirsek başarabiliriz. Türkiye ve Inter'i temsil etmekten mutluyum. Takım arkadaşlarım bana 16 milyon nüfuslu İstanbul hakkında çok soru sordu. Harika bir atmosfer var. Gündoğan'la henüz konuşmadım ama ikimiz için de harika bir maç olacak. Ben Türkiye için oynuyorum, o Almanya için oynuyor ve kararına saygı duyuyorum.

City'yi analiz ettik ve korkmamalıyız. Ellerinden geleni yapacaklar ve savunmada güçlü olsalar bile çok hücuma yönelik bir takımlar. Benim için özel bir maç olacak. İstanbul'da oynamak benim için farklı ve bu anın tadını çıkarmak istiyorum çünkü belki bir daha olmaz. Türkler arkamda biz onlar zorlayacağız... Bizim insanımız için benim gibi bir Türk'ün kazanması daha önemli çünkü Gündoğan Türkiye'yi değil Almanya'yı seçti. Her zaman yaptığım şeyi yapmaya çalışacağım ve çocukluğumdan beri hayalini kurduğum bu kupayı kaldırmayı umuyorum. Bunun olası bir hedef olduğuna inanıyorum ve bunu yapmak istiyoruz. İnancım var."

CITY DEVLERİ ELEYEREK GELDİ

Premier Lig’de kupaya uzanan, bunu uluslararası başarıyla taçlandırmak isteyen Pep Guardiola yönetimindeki City, Devler Ligi’nde grup aşamasını Dortmund, Sevilla, Kopenhag’ın önünde ilk sırada tamamladı. Son 16’da Leipzig, çeyrek finalde Bayern Münih, yarı finalde Real Madrid’i geçmeyi başaran mavi-beyazlılar, on iki maçta hiç yenilgi görmeden şampiyonluk karşılaşmasına ulaştı. Teknik direktör Simone Inzaghi’nin ekibiyse, ülke liginde beklentilerin altında kaldı. Serie A’da sezonu lider Napoli’nin on sekiz puan gerisinde üçüncü olarak tamamladı.

INTER'İN FİNAL YOLU

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Bayern Münih, Barcelona ve Plzen ile aynı grupta yer alan Inter topladığı 10 puanla grubunu ikinci sırada tamamlayarak bir üst tura yükseldi.

Inter son 16 turunda Porto'yu saf dışı bıraktı ve yarı finalde bir başka Portekiz devi Benfica'yı kupanın dışına itti. Inter, yarı finalde ezeli rakini Milan'ı her iki maçta da mağlup ederek finalde Manchester City'nin rakibi oldu.

Manchester City-Inter finali öncesi dikkat çeken Haaland detayı