Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 'Madalya yolumuz açık'

'Madalya yolumuz açık'

Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan Filenin Sultanları'nın iki yıldızı Vatan'a konuştu:

'Madalya yolumuz açık'

Naz Aydemir Akyol: “Çok iyi bir jenerasyonuz. Son iki turnuvadır kazanmamız gereken bazı başarılar vardı. Hiçbir rakibi küçümsememeliyiz.”

Hande Baladın: “Bu takım her ne kadar genç görünse de ablalarımız tecrübeli. Şampiyonluk istiyoruz ama kürsüye çıkmak da çok önemli.”

BELÇİKA ve Hollanda’nın 26 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında ev sahipliği yapacağı CEV DELA Avrupa Şampiyonası hazırlıklarında son aşamaya gelen A Milli Bayan Voleybol Takımımız’ın önemli isimlerinden Naz Aydemir Akyol ve Hande Baladın, VATAN’A çok özel açıklamalar yaptı. İki oyuncunun öne çıkan sözleri şöyle:
NAZ: “Bütün yazın son turnuvasına geldik. Çok iyi bir jenerasyonuz. Son iki turnuvadır kazanmamız gereken bazı başarılar vardı. Bu jenerasyonun son dönemleri diye düşünüyorum. Yolumuz çok açık. Çok potansiyelli bir takımız.
‘MAÇ MAÇ BAKACAĞIZ’
Madalya yolumuz çok açık ancak madalya demeden maç maç bakarak gidersek her şeyin güzel olacağına inanıyorum. Sonunda madalyayla döneceğimize inanıyorum. Hiçbir rakibi küçümsememeliyiz.
HANDE: Uzun bir süredir kamptayız. İlk önce Bursa kampıyla başladık. Daha sonra hazırlık kamplarımız oldu. Belçika ve Polonya’yı iyi geçirdiğimizi düşünüyorum. Takım olarak bazı şeyleri tam anlamıyla oturttuk.
‘GÜZEL BİR YOL AÇILABİLİR’
HEDEF, Avrupa Şampiyonası. Her zaman ilk hedefimiz madalya almak. Bu takımın çok tecrübeli bir takım olduğunu düşünüyorum. Ne kadar genç takım olarak görünsek de ablalarımız tecrübeli ve sorumluluğumuzu biliyoruz. Grubu 1. tamamlarsak bizim için güzel bir yol açılıyor. İlk hedefimiz grubu 1. bitirmek, sonrasında ise madalya almak. Tabii ki şampiyon olmak istiyoruz ancak kürsüye çıkmak da çok önemli.”
‘Çömezlik görevi benim”
HANDE: “Naz çok iyi bir pasör tabii ki. Bunu söylememek imkansız. Onunla önceden hiç çalışmamıştım, ilk defa çalışıyorum. İyi anlaşıyoruz. Bana çok yardımcı oluyor. Çömezlik görevi artık bende. Yine en küçüğüm...”
‘Çekindiğim takımı söylemem’
NAZ: “Çekindiğim takım var demek doğru değil. İsim vermeyi doğru bulmuyorum. Basketbol takımı “Fransa’dan çekiniyoruz” dedi, dedi, eşleşti ve sonunda elendi. Avrupa’da iyi oynadıkça yenemeyeceğimiz takım yok. Ancak her şey bize bağlı. O günkü momentuma bağlı.”
‘Final oynamalıyız’
NAZ: “Turnuvada (Avrupa Şampiyonası’nda) final oynamalıyız. Gümüş alırız, bizi mutlu eder mi? Final kaybetmek kimseyi mutlu etmez. Ancak 2011’den sonra gelen en büyük başarı olacak. Şu an duruma bakacak olursak esas hedefimiz tabii ki Avrupa Şampiyonası. Ancak Ankara’daki olimpiyat elemeleri çok çok önemli bizim için. Bence ilk 4’e girmemiz çok olası.”
‘Rio’ya gitmek en büyük hedefimdi’
HANDE: “2012 Olimpiyat Oyunları’ndan önce kendime “2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na gitmek istiyorum” demiştim. Bu benim için bir hedefti. Bu yazın başına kadar böyle bir hedefim vardı ama “Sanırım olmayacak” demiştim. U23 Şampiyonası’ndan sonra kadroya alındığımı öğrendim. O zamana kadar hocam söylememişti. Söylediğinde çok mutlu oldum. Ancak yine de gitmeme ihtimalim var. Gidersem çok mutlu olurum.”
‘En küçük unvanını Hande’ye devrettim’
NAZ: “7 yıl takımın en küçüğüydüm, sonunda Hande geldi. Takımın en küçüğü unvanımı devrettim. Çok potansiyelli ancak bir şeyleri oturtması için çok çalışması lazım. Çalışmayı bırakmazsa çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Ülkemizin, gençleri pohpohlamak gibi bir hatası var. Tabii ki destek olmak çok önemli ancak bazı şeyleri düşe kalka öğrenecek, ülkecek sabırlı olmamız gerekiyor.”

Haberin Devamı