Gazete Vatan Logo
Futbol Londra derbisinde kazanan çıkmadı

Londra derbisinde kazanan çıkmadı

İngiltere Premier Ligi 6. hafta maçında Arsenal evinde Tottenham'ı konuk etti.

Londra derbisinde kazanan çıkmadı

İngiltere Premier Ligi 6. hafta maçında Şampiyonlar Ligi'nde temsilcimiz Galatasaray'ın rakibi Arsenal evinde UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ın rakibi Tottenham ile 1-1 berabere kaldı.

İlk yarıda gol sesi çıkmadı.

İkinci yarıda Nacer Chadli 56. dakikada Tottenham'ı 1-0 öne geçirdi.

Bu gole cevabı 74. dakikada Alex Oxlade-Chamberlain verdi.

Kalan dakikalarda gol sesi çıkmayınca iki takım da sahadan birer puanla ayrıldı. Arsenal 10, Totenham 8 puana yükseldi.

Arteta ve Ramsey sakatlandı

Londra derbisinde Arsenal önemli iki kayıp verdi. Orta sahasındaki tecrübeli isimlerden Mikel Arteta 28. dakikada sakatlanarak oyundan çıktı. Arsenal'de devre bitimine doğru Aaron Ramsey de sakatlanarak maça devam edemedi.

İspanyol orta sahanın yerine Mathieu Flamini dahil oldu. Ramsey yerine ise Santi Cazorla şans buldu. Arteta'nın ve Ramsey'in sakatlıklarındaki son durumların yapılacak testler sonucunda belli olacağı öğrenildi.

Arsenal, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 1 Ekim Çarşamba günü oynayacağı Galatasaray maçı öncesinde önemli iki kayıp daha vermiş oldu. Londra temsilcisinde Arteta ve Ramsey'den başka başka Olivier Giroud, Theo Walcott, Naxho Monreal ve Yay Sanogo gibi isimlerin de sakatlıkları bulunuyor.

Haberin Devamı

Arsenal teknik direkötürü Arsene Wenger, Ramsey ve Arteta'nın sakatlıkları nedeniyle Galatasaray maçında olmayacağını söyledi.