Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Kördüğüm! Çözdükçe dolaşıyor

Kördüğüm! Çözdükçe dolaşıyor

Dünya Anti Doping Ajansı’nın (WADA) raporunda rüşvet pazarlığı yapıp bir miktar da ödeme yapan Alptekinler’in “Kimseye rüşvet vermedik, rapordan o sözleri çıkarmalarını bekliyoruz” ifadelerine WADA Yönetim Kurulu üyesi Prof. Erdener’den sert tepki geldi, ortalık daha da karıştı.

Kördüğüm! Çözdükçe dolaşıyor

BİYOLOJİK pasaportunda saptanan anormallikler nedeniyle dopingli sayılan ve 8 yıl spordan men cezası alan atlet Aslı Çakır Alptekin’le ilgili süreç adeta kördüğüme dönüşmüş durumda.

ASLI ve İhsan Alptekin durmadan ortaya çıkan gelişmelere karşı farklı argümanla kamuoyu önüne çıksalar da hemen ardından işlerin aslında daha da beter durumda olduğuna yönelik vakalar bir bir açıklanıyor. Son olarak, raporda yer alan bilgilerin gerçeği yansıtmadığını iddia eden Alptekinler’e bir yanıt da Türkiye Millli Olimpiyat Komitesi Başkanı ve Dünya Anti Doping Ajansı (WADA) Yönetim Kurulu üyesi Prof. Uğur Erdener’den geldi.

CEZALI atletin eşi ve antrenörü İhsan Alptekin’in WADA raporunda yayınlanan rüşvet iddialarına ilişkin, “Yanlışlıkla koyulmuş, biz öyle bir açıklama yapmadık, kimseye rüşvet vermedik. İtiraz ettik, rapordan o sözleri çıkarmalarını bekliyoruz” sözlerine karşılık, WADA Yönetim Kurulu üyesi Erdener, WADA’ya raporda yer alan bilgileri bizzat Aslı’nın kendisinin verdiğini hatırlattı.

‘DEĞİŞİKLİKLER İSPAT EDİLMİŞ...’

Haberin Devamı

“ASLI’DAN yüksek bedel istenmiş, o da küçük bir bedel ödemiş. Biyolojik pasaportta tespit edilen dengesizlikler örtbas edilemez. Biyolojik pasaporttaki değişiklikler bilimsel olarak ispatlıdır. Bunların herhangi bir şekilde farklı yorumlara tabii tutulması mümkün değildir” diyen Erdener’e karşı, antrenör İhsan Alptekin, WADA’nın kendilerinin söylemediği bilgileri rapora aldıklarını iddia etti. Raporda ise İhsan Alptekin’in bütün bu illegal görüşmelerin ön safında ve düzenleyici olarak yer aldığı iddia ediliyor.