Gazete Vatan Logo
Basketbol 'Kanada 5 NBA oyuncusunu getirdi'

'Kanada 5 NBA oyuncusunu getirdi'

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman: "Skor gücü yüksek bir takım değiliz ama sert savunma yapabilecek gücümüz var"

'Kanada 5 NBA oyuncusunu getirdi'

Filipinler'in başkenti Manila'da düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri ilk maçında yarın Kanada ile karşılaşacak A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, zorlu rakipleri yenmek için artı bir motivasyona ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

Ergin Ataman, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, Kanada karşısında daha organize basketbol oynamaları gerektiğini belirterek, "Rakibimiz son yılların en güçlü ve en hazır takımlarından biri. Açıkçası kura çekildiğinde bu kadar güçlü bir kadro ile buraya geleceklerini düşünmüyorduk. Kanada 5 Amerikan Basketbol Ligi (NBA) oyuncusunu buraya getirmeyi başardı. Bir tanesi daha birkaç gün önce NBA şampiyonu Cleveland’ın 30 dakika ortalama ile oynayan pivotu. Hazırlık maçlarına katılmayan bu oyuncuların takıma ne kadar katkı vereceği bizim açımızdan çok önemli." ifadelerini kullandı.

İyi savunma yapmak zorunda olduklarını vurgulayan Ataman, "Skor gücü yüksek bir takım değiliz ama sert savunma yapabilecek gücümüz var. Ligimizin sert olması bu yönümüzü güçlendiriyor. Bazı oyuncularımızın ligde daha az oynamaları dezavantaj gibi görünse de sert bir ligde oynamaları bize avantaj katacaktır. Bu savunma sertliğini oyunun tamamına yansıtmamız lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Genç oyuncuların ligde az süre almalarının ülke adına bir ikilem olduğunu aktaran tecrübeli teknik adam, şunları kaydetti:

"Bir tarafta yabancı serbestliği diğer tarafta kulüplerimizin durumu. Kulüplerimiz çok kaliteli yabancıları Türkiye’ye getirip, Avrupa kupalarında finallere kadar gelebiliyorlar. Bu da hepimizi mutlu ediyor. Diğer tarafta da bu yabancı serbestliği nedeniyle özellikle gençlerde Avrupa’da şampiyon olan, final oynayan sporcularımız takımlarda yer bulmakta zorlanıyorlar. Öyle olunca da bu oyuncular tecrübe kazanamıyorlar. A Milli Takım seviyesine geldikleri zaman bir verim alamıyorsunuz."