Gazete Vatan Logo
Galatasaray Kadın gözüyle derbi

Kadın gözüyle derbi

Galatasaray yöneticisi Köksal ve eski hakem Orta, Kadınlar Günü’ne denk gelen dev maçı yorumladı.

Kadın gözüyle derbi

Galatasaray’ın kadın yöneticisi Ebru Köksal derbi için, “Çok önemli bir maç, umarım dostluk içinde geçer.15 yılı aşkın süredir kazanamıyoruz. Bu sefer bu şanssızlığı kıracak mıyız, hep beraber göreceğiz. Ancak daha da önemlisi centilmenlik içinde geçecek bir derbi olması. Skor tahmini yapmak istemiyorum” dedi.

Kadınlara da seslenen Köksal, “Sporda görev alan tüm kadın sporculara, yöneticilere emekleri için çok teşekkür ediyorum. Daha fazla kadının spor sektöründe yer almasını diliyorum” diye konuştu.

‘Küfür erkeğin acizliğidir’

18 Ağustos 1991’deki derbide yan hakem olarak görev alan kadın hakemimiz Lale Orta, “Derbinin hakemi ‘lider yönetici’ profili çizerek maçı yönetmeli. Bu özellik Cüneyt Çakır’da var. Çakır, yanımızda büyüdü. Meslektaşlarına önerilerde bulunacak bir konumda” dedi.

Orta sözlerini şöyle sürdürdü: “Yalnız derbide değil hiçbir maçta küfür edilmemeli. Küfürlerin kadın bedeni üzerinden olması en başta annelere hakaret. Küfür erkeğin acizliğidir. 1911’de iki takım, oyuncu alışverişi yaparmış. 1934’teki bir maçta olaylar yaşanınca bugünlere gelinmiş. Umarım bugün ve sonrasında sağduyu hakim olur.”

Haberin Devamı

(Bugün)