Gazete Vatan Logo
Galatasaray Kadıköy'de mutlu son yok

Kadıköy'de mutlu son yok

Saraçoğlu'undaki dev derbide F.Bahçe öne geçti ancak G.Saray son bölümde 1 puanı kurtarmayı başardı.

Kadıköy'de mutlu son yok

Maça hızlı başlayan sarı-lacivertliler, ezeli rakibinin ofsayt beklediği pozisyonda Diego ile 37’de golü buldu. Skor 84’e kadar Kanarya’nın istediği gibi giderken bu dakikada Olcan kafa ile durumu eşitledi. 2 dev puanları paylaşırken, lider Beşiktaş bugün kazanırsa zirvede farkı açacak

HER maçın başladığı andan itibaren bir hikayesi var ama F.Bahçe-G.Saray derbilerinin hikayesi maç başlamadan çok önce şekilleniyor. Tıpkı dün olduğu gibi. Öncesinde oynadığınız maçlarda aldığınız sonuçlardan, yönetici açıklamalarına kadar pek çok etken kazınıyor sahada sporcuların hafızalarına. F.Bahçe yılların getirdiği psikolojik üstünlüğü önüne, taraftarın desteğini de arkasına alınca mücadeleye yüksek özgüvenle başladı.

5’TE Diego’yla başlayan, Nani-Van Persie, Markovic’le devam eden rakip kaleye hamleler Muslera duvarını aşamadı. Sarı-kırmızılılar oyunu kanatlara açmakta ciddi sıkıntı yaşarken ev sahibi adına geçen sezona damga vuran ikili Caner ve Gökhan kilit rol oynadı. Her defasında etkinliği artan F.Bahçe ataklarında zorlu anlar yaşayan sarı-kırmızılılarda 28’de Nani’nin vuruşunu Muslera kornere çeldi. Akabinde Ba’nın kafasını yine Muslera uzaklaştırdı.
BAŞROLDE SNEIJDER
37’de Gökhan’ın sağdan etkili gelip (ofsayt tartışmalarına sebep olan) Van Persie’ye yaptığı ortayı Muslera uzaklaştırsa da takip eden Diego’nun golüne Uruguaylı file bekçisi engel olamadı. Tam anlamıyla geriye yaslanmış bir görüntü çizen, oyunu rakip alana taşımakta zorlanan, hatta ilk yarı boyunca yalnızca tek bir şut girişiminde bulunan G.Saray gol sonrası da etkisizdi.
CAROLE’ÜN sakatlanarak yerini Olcan’a bıraktığı ilk yarı sonrası 2. yarıya konuk ekip daha agresif başlasa da ev sahibi, ataklarını sürdürüp 60’da Kjaer’in kafasıyla ağları buldu ama ofsayt nedeniyle geçerli olmadı. 68 itibariyle insiyatif alan Sneijder ataklarda başrol oynadı. 75’te Volkan’a takılan şutu sonrası sarı kırmızılılar adına kritik değişiklik geldi. Skoru koruma psikolojisi hakim görünen sarı-lacivertliler son 15 dakikada G.Saray ataklarını durdurmakta zorluk yaşadı. 83’te Sneijder’in kullandığı korner Olcay’ın kafasıyla buluşunca skora denge geldi ve mücadele bu skorla sona erdi.

Haberin Devamı