Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe İ'tina'yla kupa alınır

İ'tina'yla kupa alınır

Türkiye Kupası finalinde Adana Aski’yi ABD’li pivotunun muhteşem oyunuyla deviren F.Bahçe 5 yıl sonra zafere ulaştı

İ'tina'yla kupa alınır

Son periyotta gelen 20-8’lik seri sarı-lacivertlilere maçı kazandırdı. 40 dakika sahada kalan Tina Charles 24 sayı ve 13 ribauntluk double-double performansıyla resital sundu

KADINLAR Basketbol Türkiye Kupası finalinde F.Bahçe, Adana Aski’yi 81-67 mağlup ederek 5 yıl sonra zafere ulaştı. Mersin Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanan mücadelede sarı-lacivertlilerde Charles 24 sayı, 13 ribauntluk performansıyla double-double yaparken McCoughtry 19 ve Holingsvorth de 15 sayıyla oynayarak galibiyete damga vurdu. Adana ekibinde ise Melisa 18 (11 ribaunt), January 16, Jovanovic 16 ile Larkins 10 sayı üretti.

MAÇ karşılıklı basketlerle başladı. Sarı-lacivertlileri Charles taşırken, Aski’nin bulduğu 23 sayının altında ise sadece Jovanovic (12) ile January (11)’nin imazı vardı ve ilk çeyrek 23-21 Adana ekibinin üstünlüğüyle geçildi. 2. çeyrekte de farklı bir görüntü yoktu aslında. Kanarya yine Charles önderliğinde oyuna tutunurken Aski’de de Melisa skor üreten isim oldu ve soyunma odasına 40-39 F.Bahçe önde gitti.

Haberin Devamı

ÜÇÜNCÜ periyot ise neredeyse ilkinin aynısıydı. Sarı-lacivertliler adına Charles, Adana ekibi adına Melisa skor yükünü üstlendi ve son bölüme 61-59 Kanarya üstünlüğüyle girildi. İşte ne olduysa bu 10 dakikada oldu. İlk 3 çeyreğin aksine Charles bu kez asist yapan isim Holingsvorth ise skor bulan isim oldu. Son periyotta gelen 20-8’lik F.Bahçe serisi maçın da kazananı belirledi.

10. kez kupayı müzesine götüren sarı-lacivertlilerde dün Charles adeta resital sundu. 40 dakika sahada kaldı, maçın bitimine 3.16 kala ayağına kramp girdi ama yine takım arkadaşlarını yalnız bırakmadı. Belki takımın en çok kazanan ismi ama bunu fazlasıyla hak ettiğini dün tekrar gözler önüne serdi.