Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar İstanbul hazır biz hazırız!

İstanbul hazır biz hazırız!

Adaylık sürecine en başından beri destek veren, finale kadar her adımı yakından takip eden Erdoğan, Buenos Aires’te İstanbul’un böyle bir organizasyonun altından kalkabilecek güce her şeyiyle hazır olduğunu ülke Başbakanı olarak bir kez daha dile getirecek.

İstanbul hazır biz hazırız!

020 Olimpiyat Oyunları’nın hangi kentte düzenleneceğine ilişkin son viraja girilirken İstanbul’a ait son sözü Başbakan Recep Tayip Erdoğan söyleyecek: “İstanbul hazır, hepimiz hazırız!” Adaylık sürecine “Arkanızdayım, devam” diyerek işin en başında destek veren ve finale kadar geçen süreçte her adımı yakından takip ederek, hazırlık çalışması içinde olan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç dahil herkese sürekli moral veren Erdoğan, Buenos Aires’te gerçekleşecek son hamlenin de kahramanı olacak. Erdoğan İstanbul’un böyle bir organizasyonun altından kalkabilecek güce tarihiyle, ekonomisiyle, kültürüyle kısaca herşeyiyle hazır olduğunu ülke Başbakanı olarak bir kere daha dile getirecek.
GÖZLER 96 DELEGEDE
KARAR aşamasına saatler kala ise gözler artık İstanbul, Tokyo ya da Madrid kentlerinden birini seçecek 96 Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyesine çevrildi. Kalabalık bir delegasyonla Buenos Aires’te bulunan Türkiye yoğun kulis faaliyetlerine devam ederken çalışmaların odak noktası da İstanbul’un neden tercih edilmesi gerektiği üzerinde yoğunlaştırıldığı öğrenildi. Bakan Kılıç dahil ilgili delegasyon Tokyo ya da Madrid’in neden seçilmemesi gerektiği üzerine bir söylem

le faaliyetlerini sürdürmediği gelen bilgiler arasına. 5. kez ama ilk defa seçilmeye bu kadar yakın İstanbul için sadece Türk delegasyon değil, çalışmalara işin başından beri dahil olan profesyonel uluslararası 4 şirketle birlikte onlarla işbirliği halinde olan yerli çalışma ortakları da destek veriyor.
UMUTLAR YÜKSEK
BU arada VATAN’ın Buenos Aires’te bulunan çeşitli kaynaklardan edindiği bilgilere göre Türk delegasyonunda moraller yüksek. Kimsenin kaybetmeyi düşünmediği, ilk iş olarak ilk elemenin kazanılma

sı gererkliliğinin altı çiziliyor. İlk elemenin özellikle atlatılmasının halinde seçimin kesinlikle İstanbul lehine biteceğine olan inanç da çok yüksek. 2020 adaylığı için İstanbul’a atfedilen en büyük avantaj organizasyonu ilk kez gerçekleştirecek olması. İspanya daha önce Barselona ile olimpiyat düzenlerken Tokyo da ikinci kez aday oluyor. İki kıtanın tam ortasında bulunma gizemi de diğer önemli bir veri. Bugün yaşanan pek çok sıkıntı gibi görünen işlerin ortadan kalkacağına ilişkin taahhüt ve bunların gerçekleştirilmesine bugünden başlandığına ilişkin işaretler diğer olumlu veriler.

Topbaş: Tacı takma zamanı

2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarına’na ev sahipliği yapacak olan şehrin açıklanacağı toplantıya katılmak için dün Arjantin’e giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “İstanbul’un olimpiyat şehri tacını da başına takmasının vaktinin geldiğini düşünüyoruz. Milletimizden dua bekliyoruz” dedi. Topbaş, “Türkiye 5. kez aday oluyor. Biliyorsunuz daha önce 2000, 2004, 2008 ve 2012 Yaz Olimpiyatları’na aday olmuştuk. Ama ilk kez bu kadar hazır ve güçlüyüz. 2020 yılında İstanbul’un hangi hedeflere ulaşmış olacağını öngörebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Tüylerim diken diken oluyor’

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, “Olimpiyatların Türkiye’de olması, İstanbul’un tanıtımı tüylerimi diken diken ediyor” dedi. Büyükakçay, “İlk defa olimpiyatları alacak olmamız en önemli farkımız. Olimpiyatın ülkemizde olması gençlerin oraya hazırlanma aşamasında motivasyonları açısından çok önemli” diye konuştu.

‘Olimpiyatı hak ettik’

2012 Londra Olimpiyatları kadınlar bin 500 metrede ülkemize gümüş madalya kazandıran milli atlet Gamze Bulut, Arjantin’de yarın belirlenecek 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığında İstanbul’un çok şanslı olduğunu dile getirdi. Bulut, “Türkiye, olimpiyatı çoktan hak etti” dedi.

Haberin Devamı