Gazete Vatan Logo
İddaa Basketbol Süper Ligi yeni sezonda da canlı yayınlarla Misli'de

Basketbol Süper Ligi yeni sezonda da canlı yayınlarla Misli'de

Basketbol Süper Ligi yeni sezonda da canlı yayınlarla Misli’de! Lig tarihiyle ilgili bilgiler, yeni sezon detayları, ilk hafta programı, şampiyonluk oranları…

Basketbol Süper Ligi yeni sezonda da canlı yayınlarla Misli'de

Türkiye Basketbol Süper Ligi bugün itibarıyla başlıyor. 58. sezonun oynanacağı ligde 16 takım mücadele edecek. 30 hafta oynanacak normal sezon sezonunda ligi ilk 8’de bitiren takımlar Play-off’ta şampiyonluk mücadelesi verecek. Çeyrek final maçlarında 2 galibiyet alan takım yarı finale yükselecek. Yarı final ve final maçlarında ise 3 maç kazanan takım seriyi kazanmış olacak. 2023-24 sezonunun haziran ayında sonlanması bekleniyor.

Geçen sezonu, finalde Pınar Karşıyaka’yı seride 3-0 yenen Anadolu Efes şampiyon olarak noktaladı. Ligi son 2 sırada tamamlayan Gaziantep Basketbol ve Konyaspor, Türkiye Basketbol 1. Ligi’ne düştü. Basketbol 1. Ligi’nde şampiyon olan Çağdaş Bodrum Spor ile Play-off ile ligi 2. noktalayan Reeder Samsunspor ise Basketbol Süper Ligi’nin yeni ekipleri oldu.

Basketbol Süper Ligi heyecanı geçtiğimiz sezon olduğu gibi yeni sezonda da canlı yayınlarla Misli’de yaşanacak. Siz de hemen Misli’ye üye olarak tüm sezon boyunca birbirinden keyifli karşılaşmaları canlı izleyin. İşte Basketbol Süper Ligi’ne ait detaylar…

Haberin Devamı

Basketbol Süper Ligi ne zaman başladı, ilk sezonda hangi takımlar mücadele etti?

Basketbol Süper Ligi’nde ilk sezon 1966-67 yıllarında oynanmış ve ligde İstanbul, Ankara ve İzmir şehirlerini temsil eden 12 takım mücadele etmişti. İstanbul ekipleri arasında Fenerbahçe, Galatasaray, İTÜ, Kurtuluş, Kadıköyspor ve PTT İstanbul bulunurken; Ankara’yı Kolej, Muhafızgücü, Suspor ve Şekerspor temsil etti. İzmir ekipleri ise Altınordu ve Karşıyaka’ydı.

Basketbol Süper Ligi’nde maçlar berabere bitebiliyordu…

O dönem puanlama sistemi de günümüzdeki gibi değildi. Maçı kazanan takım futboldaki gibi 3 puan alırken; kaybeden takım ise şu anda olduğu gibi 1 puan alıyordu. Ancak o dönemde maçlar uzatmaya gitmediği için beraberliğe de 2 puan veriliyordu.

Basketbol Süper Ligi’nde hangi takımlar, kaç kez şampiyon oldu?

Geçen sezonun şampiyonu Anadolu Efes, 16 şampiyonlukla ligin genelinde de en çok şampiyon olan takım ünvanına sahip. Anadolu Efes’i 10 şampiyonlukla Fenerbahçe takip ediyor.

Haberin Devamı

Şampiyonluk listesinde kimler kimler yok ki? 1976-1986 yılları arasında elde ettiği 8 şampiyonlukla Eczacıbaşı en çok şampiyonluk kazanan üçüncü takım durumunda. Galatasaray 5, İTÜ ve Ülkerspor 4; Beşiktaş, Pınar Karşıyaka ve Tofaş’ın ise 2 şampiyonluğu bulunuyor. Muhafızgücü ve ilk sezon şampiyon olan Altınordu ise 1’er şampiyonluğa sahip.

Bu sezon ligimizde 8 farklı şehirden takımlar yer alacak…

16 takımın mücadele edeceği ligde 7 İstanbul ekibi yer alıyor. Anadolu Efes, Bahçeşehir Koleji, Beşiktaş, Büyükçekmece Basketbol, Darüşşafaka, Fenerbahçe ve Galatasaray. İzmir’i Aliağa Petkimspor ve Pınar Karşıyaka temsil edecekken; Bursa’dan da Tofaş ve Bursa İnfo Yatırım takımları ligde mücadele edecek. Kalan 5 şehri ise birer takım temsil edecek; Ankara- Türk Telekom, Denizli - Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket,  Manisa - Manisa Büyükşehir Belediye Spor, Muğla - Çağdaş Bodrumspor ve Samsun - Reeder Samsunspor.

6 takımda koç değişikliği yaşandı…

Yeni sezon öncesi ligde bazı takımlar koç değişikliğine gitti. Anadolu Efes’te hem ligde hem Avrupa’da şampiyonluklar yaşayan Ergin Ataman, Yunan ekibi Panathinaikos’un yolunu tutarken; Anadolu Efes onun yerini Türk Telekom’dan Erdem Can ile doldurdu. Türk Telekom da Sırp antrenör Nenad Čanak ile el sıkıştı.

Haberin Devamı

Beşiktaş geçtiğimiz sezon ortasında anlaştığı Igor Milicic ile devam etmeme kararı alırken yerine Bursaspor İnfo Yatırım’ı 3 sezon çalıştıran Dušan Alimpijević’i getirdi. Bursaspor İnfo Yatırım ise tecrübeli Sloven antrenör Jure Zdovc ile anlaştı.

Darüşşafaka takımın başında 5 sezondur bulunan Selçuk Ernak’la yolları ayırırken; uzun yıllar Ergin Ataman’ın asistanlığı yapan ve birçok başarı kazanan Yakup Sekizkök ile anlaşmaya vardı. Sekizkök ilk kez başantrenör olarak parkeye çıkacak.

Bir diğer koç değişikliği de Manisa Büyükşehir Belediye Spor’da yaşandı. Hakan Demir’in yerine Ahmet Kandemir getirildi.

Misli’de tüm maçlar canlı, işte ilk haftanın programı!

Bugün

19:00 Manisa Büyükşehir Belediye Spor - Bahçeşehir Koleji

Haberin Devamı

Yarın

13:00 Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket - Galatasaray NEF

15:30 Tofaş - Reeder Samsunspor

18:00 Anadolu Efes - Onvo Büyükçekmece Basketbol

20:30 Türk Telekom - Bursaspor İnfo Yatırım

Pazar

13:00 Aliağa Petkimspor - Pınar Karşıyaka

15:30 Darüşşafaka Lassa - Beşiktaş JK

18:00 Fenerbahçe Beko - Çağdaş Bodrum Spor

Oranlara göre şampiyonluğun favorisi Fenerbahçe Beko!

Avrupa’nın en iyi ligleri arasında gösterilen Basketbol Süper Ligi’nde bu sezon da birçok ekip şampiyonluk için mücadele verecek. Lig başlamadan önce İddaa Risk Yönetimi tarafından açılan oranlara göre sezonun en büyük şampiyonluk adayı 1.55’lik oranıyla Fenerbahçe Beko. Onları 1.92’lik oranıyla son şampiyon Anadolu Efes takip ediyor. Pınar Karşıyaka’ya 10.00, Türk Telekom ve Beşiktaş’a 30.00 oran açılmış durumda. Galatasaray NEF ise 50.00 orana sahip.

Basketbol Süper Ligi’nde maçların coşkunu siz de hemen Misli’ye üye olarak doya doya yaşayın! Ayrıca Misli’nin birçok etkinlikte üyelerine sunduğu Süper Oranlar ile daha yüksek oranlarla kazanma şansını yakalayın!

 Basketbol Süper Ligi yeni sezonda da canlı yayınlarla Mislide