Gazete Vatan Logo
Futbol "Her yerde bulunur"

"Her yerde bulunur"

Hazar Lenkeran'ın deneyimli Türk teknik direktörü Mustafa Denizli, önemli açıklamalarda bulundu.

"Her yerde bulunur"

Azerbaycan takımlarından Hazar Lenkeran takımının başına geçen Mustafa Denizli, kamp için geldiği Antalya'da, TRT Spor'da yayınlanan Gökhan Telkenar ile İşte Goool programından Şeyda İpek Baykal'a çok önemli açıklamalarda bulundu.

- Hocam siz de devre arasında Antalya tercih ettiniz. Sizin kamp süreciniz daha uzun sürüyor. Çalışmalarınız nasıl gidiyor?

"Normal program çerçevesınde gidiyor. Yaklaşık 40 günlük bir aramız vardı. Bizim calışma programımızda önemli belirlenecek bir süreydi yani hafif dinlenme dönemi geçirdik. Dolayısıyla Türkiye liglerinde kupada oynayan takımlardan fazla süreye sahibiz. Biraz daha fizik gücüne sahibiz ama yaklaşık 10 gün geçtikten sonra bunu değiştireceğiz. Normal sahaiçi calışmalarımız gelişecek."

- Transfer etmeyi düşündüğünüz isimler var mı?
"Var. Takıma zaten mutlak transfer mecburiyetimiz var. Bir kısmını tespit ettik ama neticede transferler sadece benim tespitimle olacak işler değil. Kulubün maddi yapısıyla dolasıyla bazıları bütçe çerçevesinde bazıları da aşıyor, bunlardan tercihlerimizi kullanmaya çalışıyoruz. Zaten kısıtlı alacağımız yani maksimum 3 kişi transfer edeceğiz, minimum 2. Mutlak ihtiyacımız böyle olacak. Bu 2'sini muhtemelen bu hafta bitirecegiz"

- Güvenç Kurtar da Azerbeycana geldi. Size rakip olacağını söyledi.
"Tabii, aynı ligde mücadele eden bütün takımlar neticede 90 dakika ve 180 dakika rakiptirler. Biz de rakip olacagiz.

Sizin bir açıklamanız var. Çok da ses getirdi. "Korkaklar ülkesi" şeklinde bir yere gönderme yaptığınız konuşuldu. Hiç açıklama yapmamıştınız. Ne demişti Mustafa Denizli açıklamasında?

"Türkiye'de kariyer korkusu teknik adama istediği oyunu oynatmıyor. Yani o söylediklerim genel çerçevede sadece herhangi bir kişiye söylemedim. Ben bir mantaliteyle söyledim. Yani teknik adamın değişmesi, kıyımı olmaması, kısa sürede onların güvenli biri şekilde işe başlamamalarından kaynaklanıyor. Korkularla devam eden bir çalışma donemi oluşturuyor.
Ayrılma korkusunu icinde taşıyan teknik adamlarin veya futbolcuların başarılı olma şansı yoktur. O nedenle söyledim. Saha görüntülerine bakarak söyledim. Bir takımın anlayışını, dizilişini ve bu dizilişle kişilerin görevlerini gördüğü zaman genel bir kanıya varabiliyorsun. Oluşan kanı bu. Türkiye için soylemedim bu korkuyu sadece. Siz içinizde yaşamazsınız onlar sizi bu korkuya iter. Demek istediğim bu yani değerlendirme sizde bir korku olgusu ortaya çıkartıyor. Bu korkular içerisinde çalışmalarda başarılı olmak son derece zordur. Bunu anlatmaya çalıştım. 1 maçı kaybederim, 3 maç kaybederim bunun güvencesini içinde yaşamıyorsun. Bunlar size kaybetmemeye çalışma ortaya çıkartıyor. Bunların var olduğunu söyledım. Tabii, benim kişisel görüşlerim ama kişisel görüşlerimde çok fazla yanılmam"

"KALİTELİ OYUNCU 7 KAT DİPTEN BULUNUR"

- Milli takim teknik direktörü Fatih Terim yeni oluşum yaratmak için Süper Lig, PTT 1. Lig ve alt liglerin hocalarıyla bir araya geldi. Alt liglerden Milli takımda forma giyecek oyuncu çıkar mı diye bir düşüncesi var. Sizce boyle bir oluşum olabilir mi?

"Öyle bir oyuncu çıkar mı? Tabii çıkabilir ama o oyuncular da buraya gelip çıkmaz. Onlar varsa vardır zaten. Burada görmek ya da kendi takimlarında izlemek onların calışma hırslarını hedeflerini olumlu yönde etkileyebilir. Onun dışında futbolcu yerin altında, Zonguldak'ta madenin, yerin 7 kat dibinde olsa gidilir bulunur"

"FENERBAHÇE AVANTAJLI"

- Siz Azerbaycan'dasınız ama Türk futbolunu takip ediyorsunuz. Baktığınız zaman nasıl geçti ilk yari takimlar açısından? Bir de size gore en güçlü şampiyonluk adayı kim? Daha çok erken ama?

"Biz buraya Azerbaycan futbolu için geldik ama Türkiye futbolu mu? Şimdi futbolda değişkenlikler ışık hızı ile olur. Bu iyi manada da kötü manada da olur. Yani 2. yarı başladıktan 5-6 hafta sonra lig şekillenir. Şu anda 2. yarıya büyük bir avantajla başlayacak bir Fenerbahçe var. 2. yarıya baktığınız zaman peşinde olan rakipleriyle de rakip sahalarda oynayacakları maçlar var. Koşullar neyi getirir., Allah bu liglerde oynayan her futbolcuya sakatlığı göstermesin ama butun bunların içerisinde bunlar var. Ani reaksiyonlar, ani tepkiler, hırslar takımlara zarar verebilir. Koşullar normal giderse bu avantajli tablo Fenerbahçe adına başlayacak bu koşullarda ama devam edecek mi? Buna hiç kimse cevap veremez ama ilk yarıdaki görüntüsü olumlu"

Haberin Devamı