Gazete Vatan Logo
Galatasaray ‘Hamzaoğlu Terim moduna girmişti’

‘Hamzaoğlu Terim moduna girmişti’

Sezon başında olaylı şekilde Galatasaray Sportif Direktörlük görevindne istifa eden Cüneyt Tanman, Galatasaray’da yaşanan kriz hakkında konuştu.

‘Hamzaoğlu Terim moduna girmişti’

Bugün'ün sorularını yanıtlayan Cüneyt Tanman, Sarı-kırmızılı takımda yaşanan kriz için şunları söyledi;

Galatasaray yönetiminin Hamza Hamzaoğlu konusunda aldığı kararı nasıl değerlendiriyorsunuz?

ZAMANLAMA doğru olmadı. Dere geçerken at değiştirmek çok doğru değil. Yönetim, daha doğrusu başkan ve kardeşi olayı kötü kurgulamışlar. Özellikle sportif açıdan çok hazırlıksız gelmişler. Futbol yönetimini çok hafife almışlar. Kulüpte olduğum dönemde buna en sert tepkiyi ben verdim. O zaman çok anlaşılamadı ama şu an her şey daha iyi anlaşılıyor. Yönetim başta şampiyon bir hocayı yollamaktan çekindi. "Hele bir başlayalım" dediler. Ama artık onun da zamanının geldiğini düşünmüş olmalılar. Hamza’nın yönetime ve bana ısınamaması da bir vaka. Geçen yıl başarılı oldu, saygınlık kazandı ama bu yıl biraz Terim moduna girdi. Galatasaray gibi büyük bir kulüpte her şeye hakim olmak için hem tecrübe hem vizyon gerek. Bu konuda eksikleri olduğunu düşünüyorum. Yine de sezonu bitirmesini isterdim.

Sizce bu sonu hazırlayan etkenler nelerdi? Hamzaoğlu'nun özellikle Umut Bulut ile ilgili yaptığı son açıklamalar etkili olmuş mudur?

Haberin Devamı

UMUT bulut konusundaki tutumu tabii ki etkili ancak bu konu tek başına kulüpten ayrılışını açıklamak için yeterli değil. Daha köklü sebepler vardı, bu bahanesi oldu. Hamza’nın ilk seçildiğimiz günün arkasından sergilediği tavır, transferdeki tercihleri ve ısrarları, son haftalarda alınan kötü sonuçlar, Şampiyonlar Ligi'ndeki tablo bunlardan birkaçı. Özellikle Astana ve Atletico maçları sonrası gerekli ortam oluşmuştu, Umut'la ilgili son açıklamaları da ipi kopardı.

Hocanın futbolcularla ilişkileri gidişinde etkili oldu mu ?

İLİŞKİLERİN rolü de tabii ki var. Sene başından beri bazı oyuncularla sıkıntıları hissedildi. Yasin ve de özellikle Burak. Ayrıca Denayer'i oynatmaması vs. Tüm bunlar oyuncuların ona karşı sevgisini ve dolayısıyla saygısını azalttı. Ayrıca Fatih İşbecer'in Florya'ya gelmesi, Mehmet Özbek'in altyapıya gitmesi gibi uygulamalar sıkıntının habercileriydi. Yeni düzen muhtemelen oyuncularla olan huzursuzluğun göstergesiydi. Umut olayı bardağın taşmasına neden oldu.

Haberin Devamı

Galatasaray bundan sonraki süreci nasıl yönetmeli? Nasıl bir teknik adamla çalışılmalı ?

KRİZ döneminden çıkışın yolu sonuçlardır. Ayrıca macera aramayacak bir isim olmalı. Kısa vadede yabancı hoca hem maliyet hem de adaptasyon açısından doğru olmaz. Adı daha önce de geçen Tayfun Korkut bu yönetim anlayışı ile her anlamda mümkün değil. Mustafa Denizli kısa vadede en iyi çözüm. Mustafa hoca için de bu iyi bir şans. Galatasaray'ı ve oyuncuları iyi tanıması önemli bir avantaj. Asıl mesele ise şu: Yönetim yönetebileği bir teknik adama mı, yoksa söz geçiremiyecekleri bir teknik adama mı anahtarı verecek?