Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Grand Slam'i Wimbledon başlıyor

Grand Slam'i Wimbledon başlıyor

Tenis takviminin 3. Grand Slam’i Wimbledon’da heyecan, bugün oynanacak ana tablo maçlarıyla start alıyor. Bu yıl 130. kez düzenlenecek dev turnuvada milli raketimiz Çağla Büyükakçay da mücadele edecek

Grand Slam'i Wimbledon başlıyor

Kortta sezonun 3. Grand Slam’i Wimbledon, bugünkü ana tablo müsabakalarıyla başlıyor. Bu yıl Roland Garros’ta 2. tura yükselerek ‘bir Grand Slam’de ana tablo maçına çıkan’ ve ‘Grand Slam’de maç kazanan’ ilk Türk kadın raket unvanlarını alan Çağla Büyükakçay, dev turnuvaya ana tablodan katılacak. Nisan ayında, toprak zeminde düzenlenen TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ı kazanarak WTA turnuvalarında şampiyonluk yaşayan ilk Türk tenisçi olan dünya 77 numarası Büyükakçay, ilk turda 29 Haziran’da 30 numaralı seribaşı Fransız Caroline Garcia ile kozlarını paylaşacak.

NOLE ‘TRUE SLAM’ PEŞİNDE

Avustralya Açık, Wimbledon, ABD Açık şampiyonluklarına son olarak Roland Garros’u da ekleyerek 4 büyük turnuvayı da kazanmak anlamına gelen ‘kariyer Grand Slam’i tamamlayan 8. erkek tenisçi olan dünya 1 numarası Novak Djokovic, bir kez daha tarihe geçmek istiyor. 2015 Wimbledon’dan itibaren oynanan 4 Grand Slam’de de şampiyon olan Nole, bu defa ‘True grand slam’ (aynı takvim yılındaki tüm grand slamleri kazanma) yapmak istiyor. Sırp raket, 2016’nın kalan iki Grand Slam’i olan Wimbledon ve ABD Açık’ı da kazanması halinde Don Budge (1938) ve Rod Laver’dan (1962, 1969) sonra ‘True Grand Slam’ yapan 3. erkek tenisçi olacak. Wimbledon’ın son şampiyonu Nole, ilk turda dünya 177 numarası James Ward ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

SERENA, GRAF’I YAKALAMAK İSTİYOR

Avustralya Açık ve Roland Garros’ta finalde kaybeden tek kadınların 1 numaralı seribaşı Serena Williams, son şampiyon olduğu turnuvada unvanını korumak için korta çıkacak. 34 yaşındaki Williams, bir kez daha mutlu sona ulaşması durumunda, 22 şampiyonlukla ‘açık dönemde en fazla Grand Slam kazanan tenisçi’ olan Alman efsane Steffi Graf’ı yakalayacak. ABD’li raket ilk turda, İsviçreli Amra Sadikovic’le kozlarını paylaşacak.

15 TÜRK HAKEM YER ALIYOR

Wimbledon’da bu sene 15 Türk hakem görev alacak. Bu sayı, rekor olarak kayıtlara geçecek.

NADAL VE AZARENKA YOK

Erkekler dünya sıralamasının 4. basamağındaki İspanyol Rafael Nadal ve kadınlarda dünya 6 numarası Belaruslu Victoria Azarenka, sakatlıkları nedeniyle Wimbledon’da oynayamayacak. Bileğinde sakatlığı bulunan eski dünya 1 numarası Nadal, Wimbledon’da 2008 ve 2010’da şampiyon olmuştu. 2011 ve 2012’de yarı finale kadar çıkan Azarenka ise dizindeki sakatlık yüzünden turnuvada mücadele edemeyecek.

Haberin Devamı

ÖDÜLLER ARTTI

130.’su düzenlenecek Wimbledon’da, geçen yıla göre yüzde 5 artışla toplam 28.1 milyon Pound ödül dağıtılacak. 15 bin seyirci kapasiteli Merkez Kort’ta 9 Temmuz’daki tek kadınlar ve 10 Temmuz’daki tek erkekler finalini kazananlara ise 2 milyon Pound ödül verilecek.