Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 'Gömü bulmadık, hesap ortada'

'Gömü bulmadık, hesap ortada'

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yıldız transferlerinin parasal kaynağını açıkladı.

'Gömü bulmadık, hesap ortada'

F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, arda arda patlattıkları transfer bombalarının ardından ‘Bu değirmenin suyu nereden geliyor?’ şeklindeki eleştirilere net bir cevap verdi. Yıldızların parasal kaynağını açıklamakta sakınca görmeyen sarı-lacivertlilerin 1 numarası gelir kalemlerini sıraladı ve bu yıl toplam gelirin 80-100 milyon Euro arasında olmasının öngörüldüğünü anlattı.

SÖZLERİNE “Gömü bulmadık, hesap ortada” diye başlayan başkan, “Kulübe yeni üyeliklerden 50 milyon TL geldi. Kombine satışından 25 milyon Euro bekliyoruz. Bonservislere 31 milyon Euro ödesek de gönderdiğimiz futbolculardan 22.5 milyon Euro kar yaptık. Forma reklamı için görüşüyoruz. Stadın isim hakkını verirsek 100 milyon dolar gelir söz konusu. 25 milyon F.Bahçe taraftarı var. Gerekirse de onlara müracaat ederiz ama çok şükür öyle bir şeye ihtiyacımız yok” ifadelerini kullandı.

YAYLAYA 40 ODA DAHA

TOPUK Yaylası’nda geçen bu keyifli sohbetin ardından tesisleri gezdik, yeni futbolcularla tanıştık. Öncelikle, yönetim örnek bir tesis kurmuş. Şu ana kadar 15 milyon yatırımın yapıldığı tesisler, doğasıyla da sunduğu imkanlarla da takdiri hak ediyor. Başkan, Asbaşkan Nihat Özbağı, Asbaşkan Önder Fırat, Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ve yedek yönetim kurulu üyesi Barış Aydil ile birlikte gezme fırsatını bulduğumuz Topuk Yaylası tesisleri, 88 odası, 3 sahası ile hizmet veriyor.

Haberin Devamı

BİR dönem Maliye Bakanlığı ile yaşanan sıkıntının giderildiğini belirten yönetimin hedefi buraya 40 oda daha eklemek. Zira yabancı takımlar da artık Topuk Yaylası’nı keşfetmiş. Kişi başına herşey dahil konaklama ücreti günlük 70 euro olan, Aynı anda 3 takımın kalabildiği tesislere Katar, Kuveyt, Azerbaycan ve Gürcistan’dan takımlar gelmeye başlamış. Hedef yerli ve yabancı daha çok takımın buraya gelmesini sağlamak.

‘Obi’nin maliyeti 35 milyon’

“TRANSFERDE başından beri bizim programımız belli ve o çerçevede yolumuza devam ediyoruz. ‘Guarin, Ospina’ diyorlar, adları anılmadı bile. Şimdi Ramires diyorlar, ne yapacağız Ramires’i? Obi Mikel diyorlar, maliyetinin 35 milyon Euro olduğuna bakmadan.
BİRİ de kalkıp ‘Mikel F.Bahçe’de oynayamaz’ diyor. Sen teknik direktör müsün? Bu işler o kadar kolay mı? 30 kere imzalar atılıyor, düzeltmeler yapılıyor ve asılsız iddialar yüzünden pazarlık payımızı düşürüyorlar.”
‘Volkan’ı istemesem Casillas’ı alırdım!’
“BİZİM için ‘Volkan’ı bitirmek için kaleci aldı’ dediler. Öyle olsa Casillas’ı transfer ederdik. Casillas gelmek de istedi. 15 gün beklesek serbest kalacaktır. Volkan çalışırsa ondan iyi kaleci yok. Oraya yaptığımız takviyenin tek amacı Volkan’ın daha çok çalışmasını sağlamak, rekabet yaratmak.
JOSEF de Souza’yı da hoca istedi. Lucas’ı da alabilirdik, olmadı. Şimdi diyorlar ki ‘Mehmet Topal’ın yerine oyuncu aldılar’, yok öyle birşey.”

Haberin Devamı