Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Gomez zirveye kafa attı!

Gomez zirveye kafa attı!

Spor Toto Süper Lig'in 6. hafta derbi maçında Beşiktaş, Fenerbahçe'yi ağırladı.

Gomez zirveye kafa attı!

Olimpiyat’ta 20’de kendi kalesini vuran Kjaer, 24’te Gomez’e asist yaptı. 32’de bu kez Tosic topu ağlarına gönderirken, RvP girdikten 4 dakika sonra skoru eşitledi. Son sözü 74’te yine Gomez söyledi, Kartal liderliği F.Bahçe’den devraldı
MERAKLA beklenen Beşiktaş-F.Bahçe derbisi geldi çattı. Ancak çeşitli gerekçelerle arzu edilenin çok uzağında kalan atmosfer, taraftarı da ekran başında olan bizleri de -maç başladığında anlaşıldığı üzere- sahadaki oyuncuları da derbi enerjisinden uzaklaştırdı.
İKİ teknik adam da kendi potansiyelini sahaya yansıtıp, futbol oynayıp kazanmayı deneyen bir takım kurgulamak yerine, öncelikle rakip silahları durdurmak olan bir anlayıştaydı. Temposu düşük maçın ilk 20 dakikasında futbol adına kayda değer tek şey 9’da esen Markovic rüzgârıydı.
ÜRETKENLİKTEN uzak maçın 20. dakikasında kazanılan duran top Sosa’nın ayağından çıkıp Kjaer’in kafasıyla buluştu ve Beşiktaş adına ilk gol geldi: 1-0. 4 dakika sonra ev sahibinin Gökhan ile kullandığı korneri, Olcay arka direğe aşırttı, Kjaer de Gomez’e ‘at’ dedi ve Kartal 24’te 2-0 öndeydi.
DURAN TOPTAN GOL SIRASI...
SKORLA birlikte özgüveni artan ev sahibi, soğuk duş etkisindeki rakibine karşı daha atak bir oyun sergilemeye başladı. Taa ki duran toptan gol atma sırası F.Bahçe’ye gelene kadar. 32’de Nani’yle kullanılan korneri bu kez Tosic kendi kalesine gönderdi. İlk goldeki sahne bu kez sarı-lacivertliler adına yaşanmış oldu.
38’DE Markovic’in yerini Volkan Şen’e bırakmasına kadar etkili pozisyon gelişmeyen maçta, Volkan oyuna girer girmez hareketlilik getirdi ve Beşiktaş kalesindeki ilk ciddi pozisyonunun yaratıcısı oldu. 39’da Fernandao’nun kafasını aynı güzellikte çıkaran Tolga golü bol ama pozisyonu kısır geçen ilk yarının da 2-1 tamamlanmasını sağladı.
VOLKAN ŞEN’LE GELEN ENERJİ
2. yarı Volkan Şen’in enerjisiyle sarı-lacivertliler üretken başladı. Rakip kalede ciddi tehdit oluşturan atakların mimarı olan Volkan 65’te henüz oyuma girmiş olan van Persie’ye hazırladığı müthiş pozisyonla skorun 2-2’ye gelmesinde büyük rol oynadı. Bu denge yalnızca 9 dakika sonra bozuldu.
Gökhan Töre’nin asistini gole çevirmekte zorlanmayan Gomez 74’te takımını öne geçirdi.
Son bölümü yüksek tempoyla oynanan, oyun anlamındaysa dengeli geçen mücadelede skoru değiştirme ümitli hamleler işe yaramadı ve Beşiktaş derbiden galibiyetle ayrılan taraf olmayı başardı.

Haberin Devamı