Gazete Vatan Logo
Futbol Göcek’in macında diplomatik kriz

Göcek’in macında diplomatik kriz

Sırbistan-İngiltere maçında ırkçı tezahüratlar yapıldı

Göcek’in macında diplomatik kriz

Sırbistan-İngiltere U21 maçında D.Rose’a ırkçı tezahüratlar yapıldı. Hakem Hüseyin Göçek, İngiliz oyuncuya kırmızı kart verirken İngiltere Başbakanı olayları ‘korkunç’ diyerek kınadı.

SIRBİSTAN ile İngiltere U21 maçında yaşananlar dünyanın gündemine otururken olayın kahramanlarından biri ise hakemimiz Hüseyin Göçek’ti... Sırbistan’daki maçta sahanın savaş alanına dönmesinin nedeni ise ırkçılık. İlk maçtaki 1-0’lık yenilginin dezavantajı ile sahaya çıkan Sırplar sahada varlık gösteremezken, tribünler ise rakip takımdaki siyahi oyuncu Danny Rose’a ırkçı hakaretlerde bulundu.

UEFA’YA GİTTİ!

UZATMALARDA yenen golün ardından Sırplar çileden çıkarken sahaya meşale yağdı. Taraftarların ırkçı tezahüratları ve maymun sesi çıkartmalarına sinirlenen İngilizler’e saldıran Sırp oyuncular maçı çığrından çıkarırken hakem Göçek ise tarihi bir karara imza attı. Maç boyunca 10 sarı kart veren Göçek, hakaretlere tepki veren Rose’a kırmızı kart gösterdi.

İNGİLTERE Başbakanı David Cameroon, olayın ‘korkunç’ olduğunu belirten bir kınama mesajı yayınlarken UEFA’ya da başvuruda bulunuldu. Olayın kahramanı Tottenhamlı Rose ise Göçek’in kararına şaşırdığını belirterek, “90 dakika boyunca ırkçı tezahüratlara maruz kaldım. Bu tip şeylerin yasak olması gerekir. Sırp futbolcunun biri beni iki kez sahada tokatladı ancak ben maç sonunda topa vurunca hakem beni oyundan attı” dedi.

‘MAYMUN’ TAKLİDİ YAPTI

Rose, maymun sesi çıkaranlara ‘maymun’ taklidiyaparak cevap verirken bu hareketler taraftarları daha da kızdırdı.

Haberin Devamı