Gazete Vatan Logo
NBA ‘Gelmez bir daha senin gibisi’

‘Gelmez bir daha senin gibisi’

Kobe Bryant basketbola veda maçında 60 sayı kaydetti.

‘Gelmez bir daha senin gibisi’

Karar gazetesinden Hakan Akar ise efsaneyi; Esat Yılmaer, Aydın Örs, Murat Murathanoğlu, Kaan Kural ve Barbaros Tapan ile konuştu.

İşte o görüşler...

Esat Yılmaer: Damgasını vurdu

Kobe Bryant basketbola damgasını vurmuş ender isimlerden. Lakers'ın muhteşem döneminde büyük başarılarının altında imzası var. Öte yandan Kobe durdurulması çok zor bir oyuncuydu ve beyni ile ellerini birleştirerek müthiş işler başarıyordu. En büyük keyif ise onu canlı canlı izlemek oldu. Michael Jordan'a da basketboluyla en yakın oyunculardan bir tanesiydi bana göre.

Aydın Örs: 81 sayıyı unutamam

Son veda maçını izledim ve çok duygulandım. Ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu ispatladı. Son maçına bile ne kadar iyi hazırlandığını hep birlikte gördük. Jübilesine normal bir NBA maçı gibi çıkması da çok önemli bir ayrıntı. 81 sayı attığı maçı da hala unutamam. Kobe sadece Micheal Jordan gibi attığı sayılarla değil yaptığı savunmalarla da en iyilerden bir tanesi.

Murat Murathanoğlu: En büyük efsane

Kobe Bryant Frank Sinatra'nın söylediği gibi tam anlamıyla "I did it my way" yaptı. 20 sezon tek forma Los Angeles Lakers tarihinin en büyük efsanesi oldu. Kariyeri zaten unutulmazdı veda gecesi ve son maçını da Kobe'yi unutulmaz yaptı. Golden State'in rekor 73 galibiyetinin geldiği gecede ancak Kobe gibi bir isim öne çıkmayı başarabilirdi. Bir de MJ sanırım.

Haberin Devamı

Kaan Kural: Referans noktasıydı

20 yıl boyunca ilham perisi oldu. Kazanmayı istemek ve istediğini sahada ortaya koymak konusunda bundan daha iyisini bulamazsın. Kobe Bryant bir referans noktasıydı. Kobe gibi istemek, Kobe gibi çalışmak. Michael Jordan da öleydi. Kobe'yle ilgili anlatılacak en güzel hikaye ise Wade'in paylaştığı olmuştu. Böyle bir referans noktası olmak bence her şeyden önemli.

Barbaros Tapan: Gelmez senin gibisi

Mükemmelliğin, disiplinin, başarının basketbol sahasındaki en büyük temsilcisi olan Kobe Bryant son maçında attığı 60 sayı ile bir kez daha bu oyunun en iyisi olduğunu bütün dünyaya gosterdi. Elveda efsane, elveda kortların efendisi, gelmez bir daha senin gibi bir basketbolcu. Öte yandan aşil tendonu koptuğu maçı ve bu son jübile maçı ise unutulmazdı benim için.

Haberin Devamı

Kaynak: Hakan Akar/Karar Gazetesi