Gazete Vatan Logo
Futbol Gelin bu coşkuyu birlikte paylaşalım!

Gelin bu coşkuyu birlikte paylaşalım!

UEFA, Almanya ile yarıştığımız EURO 2024'ün ev sahibini bugün açıklıyor.

Gelin bu coşkuyu birlikte paylaşalım!

Devlet desteği, modern statlarımız, organizasyon becerimiz, altyapı yatırımlarımız ve misafirperverliğimiz ile yıllardır özlemini çektiğimiz bu büyük turnuvaya bu sefer çok yakınız. Mottosu ‘Irkçılığa Hayır’ olan UEFA’nın ırkçılığın tavan yaptığı Almanya’yı mı yoksa ‘Birlikte Paylaşım’la tüm dünyaya hoşgörü mesajları veren Türkiye’yi mi seçeceği, saat 15.45’te netlik kazanacak.

ADAYLIĞIMIZI 2 Mart 2017’de resmen ilan ettiğimiz EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliği için 1.5 yılllık heyecanlı bekleyiş bugün son buluyor. UEFA, Almanya ile yarıştığımız adaylık için kazanan ülkeyi, TSİ 15.45’te İsviçre’nin Nyon kentindeki merkezinde açıklayacak.

ALMAN ve Türk vatandaşı olan UEFA başkan yardımcıları ya da UEFA yönetim kurulu üyeleri, oy kullanamayacak. UEFA Yönetim Kurulu üyesi İsveçli Lars-Christer Olsson, sağlık sorunu nedeniyle katılım sağlayamayacak. UEFA Başkan Yardımcısı Alman Reinhard Grindel, UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı ve Olsson dışındaki 17 kişi, EURO 2024’ü alacak ülkeyi seçecek.

Haberin Devamı

SUNUMA ALİ KOÇ DA KATILACAK

SABAH 09.00’da başlayacak UEFA’nın kritik toplantısında, 2 ülke için önce kura çekilecek. TSİ 14.00’ten itibaren de sunumlar gerçekleştirecek. Sonra ise soru-cevap bölümüne geçilecek. Türkiye adına TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in yanı sıra, TFF başkan vekilleri Servet Yardımcı ve Nihat Özdemir, yönetim kurulu üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, genel sekreter Kadir Kardaş, F.Bahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Türkiye’nin adaylık elçisi olan Ampute Milli Takımı oyuncusu Barış Telli ile Beşiktaş Kadın Futbol Takımı oyuncusu Jessica O’Rourke Çarmıklı konuşacak.


TÜRKİYE’NİN etkili bir video hazırladığı ve bunun UEFA heyetine sunulacağı da ifade edildi. Basın mensuplarına kapalı gerçekleştirilecek oturumların ardından ise UEFA yönetim kurulu, değerlendirme sonrasında EURO 2024’ü organize edecek ülkeyi duyuracak...
Modern statlarla hazırız
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahibinin açıklanmasına artık sayılı saatler kalırken Türkiye’nin en önemli kozlarının başında modern ve yeni statları geliyor. EURO 2024 için belirlenen 9 şehirdeki 10 stadımızın 8’i şu an kullanımda.

UEFA’YA teslim edilen dosyada, İstanbul’daki Atatürk Olimpiyat Stadı’nın yıkılıp yeniden yapılacağı, yeniden inşa edilecek Ankara’daki stadın da turnuva için hazır olacağı bildirildi. Antalya Stadı’nda ise iyileştirme çalışmalarının yapılacağı taahhüt edildi.
Yaptık, yapacağız, en iyisini yaparız...
Unutulmaz finallere ev sahipliği yaptık, 3 dev organizasyonu daha aldık.
2005- Şampiyonlar Ligi Finali
2009- UEFA Avrupa Ligi Finali
2013- U20 Dünya Kupası Finali
2019- Uluslararası Genç Yıldızlar Kupası
2019- UEFA Süper Kupa Finali
2020- Şampiyonlar Ligi Finali
Ve şimdi sıra geldi EURO 2024’e...

Haberin Devamı