Gazete Vatan Logo
Galatasaray G.Saray'dan tarihi karar!

G.Saray'dan tarihi karar!

G.Saray, F.Bahçe ile oynayacakları ve şampiyonun belirleneceği final serisinin 7. maçına çıkmama kararı aldı

G.Saray'dan tarihi karar!

G.SARAY ile F.Bahçe arasında oynanan basketbol final serisinde yaşanan gerginlik sarı-kırmızılıların şampiyonun belirleneceği 7. maçla ilgili aldığı tarihi kararla bambaşka bir boyuta kazandı. İpekçi’deki 2. maçtaki olaylar nedeniyle sahası kapanan G.Saray, Ülker Arena’da yaşananlar karşısında Basketbol Federasyonu’ndan benzer bir karar beklerken, sadece 40 bin TL para cezası kesilmesi iplerin koparılmasına neden oldu.

ZiRVE 1.5 SAAT SÜRDÜ

TBF’NİN aldığı kararı değerlendiren G.Saray yönetimi, 1.5 saatlik zirve sonrası oy birliği ile F.Bahçe Ülker Sports Arena’da oynanacak son maça çıkmama kararı aldı. Kararı ise bizzat sarı-kırmızılıların 1 numarası Ünal Aysal duyurdu. Aysal, GSTV’de yayınlanan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’de basketbolu yönetmekle görevli, ancak ipleri başkalarının elinde olan bir federasyonun bugün (dün) aldığı kararı tanımıyoruz.

TÜRK SPORUNA iHANET

BASKETBOL takımımızın hocası Ergin Ataman’ın açıkça uyardığı gibi ve yöneticilerimizin basın toplantısında ortaya koyduğu tüm somut delillere rağmen, can güvenliğinin olmayacağı bir maçın seyircili oynatılması, tek kelimeyle Türk sporuna ihanettir. Kimsenin arzulamadığı vahim sonuçlara yol açabilecek bu kararda uyarılarımıza rağmen ısrar edilmesi tam bir sorumsuzluk örneğidir.
HAKEMiN NiYETi BELLi
PLAY-off boyunca verdiği kasıtlı kararlarla niyetini ortaya koyan ve şike sürecinde tapelerde adı geçen hakemin (Recep Ankaralı) bu hayati maça atanması bile, TBF’nin iplerinin kimlerin elinde olduğunu göstermektedir. Can güvenliğini hiçe sayan ve hukuku ayaklar altına alan bu kararlar karşısında, G.Saray perşembe (yarın) maça çıkmayacaktır ve bu kirli senaryonun bir parçası olmayacaktır.”
Tarihe geçtiler
G.SARAY Liv Hospital, final serisinin son maçına çıkmama kararını açıklarken tarihe de geçtiler. Eşi benzeri görülmemiş bir karara imzasını atan sarı-kırmızılı yönetim, böylece şampiyonluğu ezeli rakibine bırakırken adını tarihe kazıdı.
Kanarya şampiyon G.Saray düşmüyor
TÜRKİYE Basketbol Federasyonu’nun (TBF) talimatnamesine göre bir takım mazeretsiz olarak sahaya çıkmadığı takdirde 20-0’lık skorla hükmen mağlup sayılıyor. Yani G.Saray LH perşembe günü Ülker Arena’ya gitmez ve bu konuda TBF’ye Aslan’ın aldığı kararla ilgili bir yazı gelmezse hakemler maç oynanacakmış gibi yerini alıp 15 dakika bekleyecek. Ardından ise tutulacak rapor sonrası F.Bahçe Ülker galip ilan edilecek ve şampiyonluğa ulaşan taraf olacak.
FEDERASYON Hukuk Kurulu’nun ayrıca maça çıkmayan takımı Disiplin Kurulu’na sevk etme yetkisi bulunuyor. Kurul da böyle bir durumda para cezası verebilir. Ayrıca bu kararı alan yöneticilere 1 yıldan 3 yıla kadar men cezasına çarptırılabilir. Sahaya çıkmayan takıma küme düşme cezası ise verilmiyor. Şayet bir takım üst üste 2 maça çıkmazsa bir alt lige düşürülüyor.
GÖRÜŞLER:
Kaan Kural
'Maç seyircisiz oynanmalıydı'
BEN 7. maçın seyircisiz oynatılması gerektiğini düşünüyordum. Federasyonun kararı bana göre yanlış. Eğer 4. maçta yaşananlar sonrası G.Saray’a 2 maç seyircisiz oynama cezası verildiyse, aynı değer yargılarıyla, aynı tartıda bir ölçümle F.Bahçe’ye de 5. maçta yaşananlar sebebiyle aynı ceza verilmeliydi.
ARTIK deniz bitti. Spor konuşmanın imkanı yok. Bu duruma geldik. Yazık. G.Saray’ın kararını ise doğru bulmuyorum. Bu karar, ‘Biz bununla mücadele edemiyoruz, vazgeçiyoruz’ demektir. G.Saray’ın ‘Son topa kadar’ mücadele sloganı vardı. Bu karar doğru olmadı. (Ntvspor’dan alınmıştır)
İhsan Bayülken
'Dibe vurduk'
EZELİ rekabetin basketbolu yukarı çekmesini beklerken olayların peşpeşe sorunları büyütmesiyle dibe vurduk. Sağ duyulu basketbolun ön planda olmasını beklediğimiz ezeli rekabette gelinen nokta gelecek nesillere, bu rekabeti dolu dolu yaşamak isteyen sporseverlere büyük hayâl kırıklığı yaşatıyor.
İŞİN?kötü tarafı bu karar, dünyanın sayılı rekabetlerinden F.Bahçe-G.Saray derbilerinde bundan sonra branş ne olursa olsun hep örnek teşkil edecek şekilde tarihte yerini aldı. Üzüntülüyüz ve hayal kırıklığı yaşıyoruz. Haklı ya da haksız olmanın sportif anlamda sadece sahada emekle ilgili olmasını atlayarak bu noktaya geldik.

Haberin Devamı