Gazete Vatan Logo
Futbol G.Saray'da gündem sol bek!

G.Saray'da gündem sol bek!

Sol bek bölgesine üç aday...

G.Saray'da gündem sol bek!

G.Saray’da Terim ile Aysal’ın 3 Ocak’ta yapacağı transfer zirvesinin ana gündem maddesi sol bek olacak.

Tecrübeli hocanın Carlinhos ısrarı sürerken, hem savunma hem de hücum yönüyle dikkat çeken Lyon’lu Michel Bastos da listede. D.Kiev’de kiralık olarak oynayan TaIwo ise diğer 2 Sambacı’ya oranla düşük maliyeti nedeniyle öne çıkıyor.

YENİ sezon hazırlıklarına çarşamba gününden itibaren start verecek olan G.Saray’da beklenen transfer görüşmesi ayın 3’ünde yani perşembe günü gerçekleştirilecek. Sezonun ilk yarısını lider tamamlamalarının ardından Uzak Doğu tatiline çıkan sarı-kırmızılıların teknik direktörü Fatih Terim’in, başkan Ünal Aysal ile yapacağı zirvenin ana gündem maddesi sol bek olacak. Kurt hoca da transfer listesinin ana bölümünü bu sezon en çok sıkıntı çektikleri sol bek mevkisine ayırdı.

BU bölge için öne çıkan ise üç isim var. İlki teknik direktör Fatih Terim’in sezon başından bu yana alınmasını istediği Carlinhos. Ancak sezon başında bonservisi 5 milyon Euro’yken sarı-kırmızılıların 3.5 milyon Euro’dan yukarı çıkmaması nedeniyle gerçekleşmeyen transfer Carlinhos’un Brezilya Milli Takım formasını giymesiyle daha da zora girdi.

Değerini bir sezonda ikiye katlayan ve 10 milyon Euro’ya ulaşan Fluminense’li yıldıza dünyaca ünlü devlerin talip olması da G.Saray’ın işini zorlaştırıyor.

DİĞER aday ise yine bir Brezilyalı olan Michel Bastos. 29 yaşındaki Olympique Lyon’lu yıldız hem sol açık olarak hem de sol bek olarak görev yapabiliyor.

TERİM’İN KOZU DOSTLUK

Hem savunma özelliği hem de hücum özelliğinin bulunması nedeniyle teknik direktör Fatih Terim’in istediği oyun karakterine sahip olan Michel Bastos bu sezon Fransa liginde 10 maçta attığı 5 golle dikkat çekiyor. Ancak kulübü ile 2015 sezonun sonuna kadar sözleşmesi bulunan Sambacı’nın da fiyatı Carlinhos ile aynı seviyede.

SOL kanat listesininson ismi ise aslen Milan’ın oyuncusu olan Taye Taiwo. Nijeryalı futbolcu büyük umutlarla İtalya’ya gelmesine karşın geçen sezon Queens Park Rangers’a bu sezon ise Dinamo Kiev’e kiralandı. Ancak ne İngiltere’de ne de Ukrayna’da beklenen çıkışı yapamayan Taye Taiwo 3 oyuncu içinde maliyeti en düşük oyuncu olarak dikkat çekiyor. Teknik direktör Fatih Terim’in de Milan ile arasındaki iyi ilişkiler düşünüldüğünde uygun bir fiyata bonservisiyle alınması ya da kiralık olarak kadroya katılması bekleniyor.

‘2013’te daha büyük G.Saray’

Başkan Ünal Aysal yeni yılda G.Saray’ı dünya kulübü yapmak için tüm güçleriyle çalışacaklarını açıkladı.

G.SARAY Başkanı Ünal Aysal, 2013’te daha büyük projeler geliştireceklerini söyledi. Aysal yeni yıl mesajında 2012’yi başarılarla geride bıraktıklarını belirtirken şu ifadeleri kullandı:

”2013 yılında da hedefimiz G.Saray’ı daha başarılı bir dünya kulübü olarak karşınıza çıkarmak ve yönetimimizle, teknik kadrolarımızla, sporcularımızla, çalışanlarımızla bu mutluluğu 2013 yılı sonunda sizlerle paylaşmak olacak.”

YIL sonunda bugünkünden daha güçlü ve sevinçli mesaj vermek istediğini vurgulayan başkan Aysal, “Her yıl olduğu gibi 2013 yılında da büyük projeler geliştireceğiz. Bu projeleri gerçekleştirecek gücümüz ve buna dönük inancımız devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı